23948sdkhjf

Plastpiratene vil rydde alle kaianlegg i Oslofjorden

Asker kommune skal nå rydde strandsonen i Asker for stillehavsøsters og undervannssøppel. Den frivillige organisasjonen Plastpiratene skal gjøre jobben.

Plastpiratene får ifølge Røyken og Hurums Avis 85.000 kroner for å rydde opp søppelet. Hvis ikke beløpet strekker til for å få gjort jobben, tar Plastpiratene av egen lomme for å få ryddet opp.

Kommunen ha nemlig fått 80.000 kroner fra Viken fylkeskommune til ryddeprosjektet, og Asker til sammen bruke 160.000 kroner på oppryddingen.

– Vi ble spurt om vi ville bidra med å fjerne stillehavsøsters, men vi mener dette er en tapt kamp og overlater dette arbeidet til andre. Vi er gode på å rydde søppel og er nå enige med kommunen om å rydde utenfor alle de kommunale bryggene, sier Andreas Brandvoll til avisa. Brandvoll er initiativtaker til Plastpiratene.

Plastpiratene har også en del sponsorer som Quantafuel som kan bidra økonomisk dersom de 85.000 kronene ikke skulle strekke til. Brandvoll oppfordrer også annet lokalt næringsliv til å bidra.

Sist helg ryddet Plastpiratene 87 gamle bildekk ved Steilene. Tidligere har ryddet 700 dekk fra de gamle kaianleggene ved Storsand og Drøbak. Dekkene ble brukt som fendere ved ferjeleiene da Hurum-Drøbak-ferja gikk.

Plastpiratene har en målsetning om å få ryddet opp utenfor alle kaianlegg i Oslofjorden, og har søkt 3,2 millioner kroner hos Handelens Miljøfond til dette formålet.

Ifølge Kystverket er det snakk om 261 anlegg hvor det er behov for å ryddes opp.

Kommenter artikkelen
Tips redaksjonen
Anbefalte artikler

Se seneste nyhetsbrev ???id_11737???

Send til en kollega

0.08