23948sdkhjf

Økt bruk av konsulenter i dansk plastindustri

Flere lovkrav til kjemisk produktsikkerhet gjør at plastbransjen ønsker å bruke rådgivende konsulenter.

I alle fall i Danmark, skal vi tro plastforum.dk.

Mediator, som er et selskap som lever av å gi råd på konsulentbasis innenfor kjemi, miljø og farlig gods, opplever at stadig flere aktører innen den danske plastbransjen henvender seg til dem for å få hjelp til å få bedre arbeidsmiljø, være bæredyktige og lage ordentlige kontrakter. Økningen skjer i forbindelse med at lovgivningen for kjemisk sikkerhet er blitt strengere og at mange bedrifter i plastindustrien skal velge å utvide virksomheten utenlands.

Mediator opplyser til Plastforum.dk at 50 prosent av kundene er fra plastbransjen, og at om lag 10 prosent av de nye kundene som rådgivningsselskapet har fått, kommer fra plastindustrien.

At selskap som Mediator er etterspurt om dagen, viser tallene for selskapet. I fjor økte omsetningen, og selskapet fikk en bruttofortjeneste på 10 millioner danske kroner, noe som er en økning på 15 prosent fra året før. Mediator fikk dessuten 150 nye kunder i fjor – en økning på 20 prosent.

- Utviklingen har ført til en stigende etterspørsel etter vår kompetanse, og det er en stor fordel for kundene, at alle våre ansatte har minimum fem års ansiennitet. Det seneste året er medarbeidernes ferdigheter og evner blitt utfordret enn noen gang tidligere. Man kan si at vi både på den danske og internasjonale scenen bliver en form for kjemiske håndverkere. Vi har en konkret og praktisk tilnærming, og vi finner løsninger for våre kunder, som omsetter det kompliserte lovgrunnlaget til noe som er mer forståelig og praktisk, sier Jens Haugaard. Han er adm. dir. i Mediator.

Kommenter artikkelen
Tips redaksjonen
Anbefalte artikler

Send til en kollega

0.078