23948sdkhjf

Versalis: Oppkjøpet av Novamont fullført

EIER HELE NOVAMONT: Versalis kunngjør i en fersk pressemelding at de nå eier hele aksjekapitalen til Novamont, som de allerede eide 36 prosent av.

Novamont er en verdensleder innen produksjon av bioplast og utvikling av biokjemikalier og bioprodukter gjennom integrering av kjemi, miljø og landbruk.

Etter oppkjøpet av norske BioBag i 2021, som er verdensledende innen utvikling, produksjon og markedsføring av sertifiserte biologisk nedbrytbare og komposterbare applikasjoner, har Novamont nå også et produksjonsanlegg i Estland.

Transaksjonen ble nylig fullført med at Mater-Bi, et datterselskap av Investitori Associati II og NB Renaissance, kjøpte 64 prosent av Novamonts aksjer.

Versalis er et heleid datterselskap av italienske Eni som spesialiserer seg på produksjon av kjemikalier. Med mer enn 5.000 ansatte og en produksjon på rundt 9,5 millioner tonn kjemiske produkter i 2018, er det det klart største kjemiske selskapet i Italia og et av de største i Europa.

Novamont har 650 ansatte og har hovedkontor i Novara. Det har produksjonsanlegg i Terni, Bottrighe (RO) og Patrica (FR); forskningslaboratorier i Novara, Terni og Piana di Monte Verna (CE), samt Matrìca-området i Porto Torres (SS) og et selskap med Coldiretti for utvikling og distribusjon av landbruksløsninger.

Novamont har rundt 1.500 patenter og patentsøknader og har en internasjonal tilstedeværelse med kontorer i Tyskland, Frankrike, Spania og USA og et nettverk av distributører i over 40 land over hele verden.

Kilde: Pressemelding fra Versalis.

Kommenter artikkelen
Anbefalte artikler

Nyhetsbrev

Send til en kollega

0.422