23948sdkhjf

Historisk høye tall for svensk produksjonsindustri

Da det svenske Konjunkturinstituttet nylig publiserte sitt Konjunkturbarometer for mai måned, viste det historiske tall.

Den såkalte indikatoren steg nemlig i mai fra 113,5 til 119,3, og er dermed på det høyeste nivået i indikatorens 25 år lange historie.

Mai måneds tall viser en stor optimisme i svensk produksjonsindustri. Dette blir først og fremst forklart med at industrien går på høygir. Andelen selskap som har økt antall medarbeidere er også uvanlig høyt innen denne industrien, sier barometeret.

Den såkalte konfidensindikatoren steg med 5,3 enheter i til 126,0 noe som er den høyest målbare verdien noensinne for indikatoren. De høye tallene forklares med mer optimistiske forventninger på produksjonsvolumene og et forbedret syn på de gjeldende ordrebøkene, skriver plastnet.se.

I løpet av de tre seneste månedene har antall ansatte økt, og ser man tre måneder framover, så forventes det å ansette enda flere, skriver Konjunkturinstituttet i Sverige.

Selskapenes forventning til å kunne øke sine utsalgspriser har ikke tidligere vært så høye tidligere i denne undersøkelsen, heter det videre i rapporten.

Konjunkturinstituttet er en statlig svensk myndighet som gjør prognoser og i Konjunkturbarometeret publiseres blant annet selskapenes syn på den økonomiske utviklingen for hver måned.

Kommenter artikkelen
Tips redaksjonen
Anbefalte artikler

Se seneste nyhetsbrev ???id_11737???

Send til en kollega

0.475