23948sdkhjf

Skip med plast om bord begynte å brenne – nå avhøres mannskapet

Millioner av plastpellets kom inn på Sri Lankas strender da container-skipet «X-Press Pearl» begynte å brenne. Nå har politiet startet avhørene av mannskapet på skipet.

Container-skipet var fullastet med salpetersyre og ikke minst store mengder plastråstoff da det begynte å brenne utenfor kysten av Sri Lanka for et par uker siden. Store mengder med plastavfall, råstoffer og vrakgods traff land og det måtte settes i verk en stor ryddeaksjon.

Den største forurensningsutfordringen var at store mengder små plastpellets som var om bord har falt i vannet. Det var tilsvarende det som ble funnet i Ytre Oslofjord i fjor da et skip lastet med plastpellets mistet en container som det gikk hull på og forurenset store deler av kysten i fjorden.

Plastpellets er ifølge Senter for marint oljevern og miljø, mikroplast som er produsert av raffinert råolje og andre tilsetningstoffer. De vil med stor sannsynlighet synke mot havbunnen og der bli spist av ulike arter, som bringer dette videre i næringskjeden. Plasten er råmateriale som brukes i emballasje-industrien. 

Nå har politiet på Sri Lanka startet etterforskningen av det som skjedde, og har begynt avhørene av mannskapet som var om bord da skipet tok fyr og slapp store mengder med plastavfall.

Skipet er hjemmehørende i Singapore.

Kommenter artikkelen
Tips redaksjonen
Anbefalte artikler

Se seneste nyhetsbrev ???id_11737???

Send til en kollega

0.172