23948sdkhjf

Plastfabrikk: Skiboks-opptur etter koronaåret 2020

2020 ble et vanskelig år for Thor Holm Plastvarefabrikk – ikke minst grunnet koronaen. Men nå går det suser hos skiboks-produsenten i Sigdal.

- Siden forsommeren i fjor har vi opplevd en kraftig etterspørsel etter skibokser igjen og alle de permitterte ble hentet tilbake til full jobb før sommerferien, sier fabrikkeier Dagfinn Holm til Bygdeposten.

Plastvarefabrikken som holder til på Nerstad i Sigdal opplevde en nedgang i salget av skibokser i fjor – etter et rekordår i 20219. På det meste var 11 av de 39 ansatte permitterte, skriver lokalavisa.

Plastvarefabrikken produserer skiboksene til Skiguard, som er et helnorsk selskap.

Holm forteller at oppturen begynte allerede på høsten i fjor, og i desember tok det virkelig av. Det var så mange bestillinger at de gikk vinteren i møte uten å ha en eneste leveringsklar takboks på lager. Lageret var så å si tomt for skibokser da vinteren tok til for alvor.

Thor Holm Plastvarefabrikk

PILENE OPPOVER IGJEN: Koronaåret 2020 ble tøft med permitteringer for daglig leder Dagfinn Holm (innfelt) i Thor Holm Plastvarefabrikk i Sigdal. Men nå peker pilene oppover igjen. FOTO: SIGDAL KOMMUNE/PRIVAT

Holm opplyser at selskapet nå har om lag 1000 skibokser i bestilling. Det gjør at man kanskje ikke helt vil være ajour med produksjonen før i oktober. Så langt i år har ordreinngangen økt med hele 43 prosent sammenliknet med samme periode i 2020.

De gode tidene og karantenefravær for en del av de ansatte har ført til at Thor Holm Plastvarefabrikk nå ser etter to-tre nye ansatte i produksjonen.

Den daglige lederen tror Norgesferie og mange nye bilmodeller som lanseres med mulighet for bruk av takboks er med på å øke etterspørselen etter skibokser.

Holm opplyser videre til Bygdeposten at tallene for i fjor ikke er klare ennå, og at han derfor ikke vil gå ut med så mye tall. Men at han og de andre ansatte opplever gode tider for tiden, er helt klart.

I tillegg til å produsere og selge skibokser, produserer Sigdal-bedriften også KingTop hardtopper til pickuper. Man importerer også Alpha hardtoper fra Thailan, som selges via en egen nettbutikk.

HARDTOP: Thor Holm Plastvarefabrikk i Sigdal produserer også hardtoper til pickuper. FOTO: THOR HOLM PLASTVAREFABRIKK

Holm kan fortelle at også dette markedet har løsnet en del inneværende år sammenliknet med fjoråret.

Etterspørselen etter råstoffer er et hett tema i norsk og verdens plastbransje for tiden. Thor Holm Plastvarefabrikk har foreløpig klart å få tak i det de trenger, men Holm innrømmer at han er spent på om det også skjer i framtiden.

Thor Holm Plastvarefabrikk AS ble grunnlagt i 1962, og har helt siden starten produsert produkter i komposittmaterialet glassfiberarmert polyester.

Kommenter artikkelen
Tips redaksjonen
Anbefalte artikler

Send til en kollega

0.109