23948sdkhjf

Polykemi Inc åpner egen fabrikk i USA

Polykemi Group vil nå få produksjon på tre kontinenter.

Svenske Polykemi Group investerer nærmere 100 millioner svenske kroner i en egen fabrikk i USA. Det er den største enkeltsatsingen i selskapets historie. Målsetningen er å starte egen produksjon av plastcompounds allerede 2022.

– Vi er svært glade for denne handelen. Den øker vår tilstedeværelse og gir oss mange nye muligheter på det amerikanske markedet, sier Johan Hugoson, adm. dir. hos VD Polykemi Inc.

Amerikanske Polykemi Inc er et heleid datterselskap til det svenske famileforetaket Polykemi AB og har siden starten av 2013 jobbet med å åpne en egen produksjon av høykvalitative plastcompounds i det amerikanske markedet. Nå er dette klart.

– Vårt mål har hele tiden vært å starte opp produksjonen i USA og nå har vi nådd den milepælen. Den nye fabrikken ligger geografisk nær våre nåværende kunder, noe som gjør at vi får tydeligere tilstedeværelse og en enda sterkere kunderelasjon, Hugoson videre

Investeringen i fabrikken i Gastonia utenfor Charlotte i North Carolina er den største enkeltsatsingen i selskapets historie og den legger grunnen for at Polykemi Inc skal vokse enda mer på det amerikanske kontinentet. Fabrikken er cirka 5000 kvadratmeter og kan bygges ut opp til 10 000 kvadratmeter. Den skal utstyres med to produksjonslinjer og produksjonen ventes å begynne i løpet av andre kvartal 20221.

STØRSTE INVESTERING: Inveserteringen som gjøres i den nye fabrikken i Nord-Carolina er den største Polykemi Groups historie. FOTO: POLYKEMI GROUP

– Den nye fabrikken i USA gjør at vi har egen produksjon på tre kontinenter, noe som også innebærer at vi har en tydelig kvalitetskontroll. Vi kan garantere samme høye kvalitet på både nyvarer og gjenvunne råvarer, samt samme fargenyanse på det materialet som leveres fra alle våre fabrikker. Det gjør at vi kan ha et nært samarbeid med kunder som har produksjonen oppdelt på forskjellige kontinent, fortsetter Hugoson.

Polykemi Inc kommer til å produsere samme materialet i USA som selskapet gjør i Europa og Asia. Dessuten kommer leveransene til de amerikanske kundene direkte fra fabrikken i North Carolina, noe som sparer både tiden, kostnadene og miljøet.

– Dette er en satsing for framtiden og legger grunnen for at Polykemi Group skal kunne vokse ytterligere framover, og bli en selvsagt aktør også på det amerikanske markedet for plastcompunds, avslutter Johan Hugoson.

 

Kilde: Pressemelding fra Polykemi

Kommenter artikkelen
Anbefalte artikler

Nyhetsbrev

Send til en kollega

0.343