23948sdkhjf

Danner ny europeisk organisasjon for plastsirkularlitet

De fire store aktørene Petcore Europe, PlasticsEurope, Plastics Recyclers Europe, and VinylPlus er blitt enige om å gå sammen for å danne organisasjonen PolyRECO,som skal ha fokus på sirkulærøkonomi plastbransjen.

Den nye organisasjonen skal overvåke, verifisere og rapportere plastgjenbruk og hvordan dette utvikler seg i Europa. Dette skal gjøres ved å etablere og bruke et felles datasinnsamlingssystem – kalt RecoTraceO. PolyREC vil sørge for både sporbarhet, gjennomsiktighet og tillit gjennom hele verdikjeden for gjenbruksmaterialer.

VinylPlus har mer enn 20 års erfaring og ekspertise og er dermed blitt en industristandard for å samle inn pålitelige gjenbruksdata via sitt dataverktøy Recovinyl.

- Sirkulærøkonomien i plastbransjen er en nøkkelmulighet til å sørge for at plastprodukter blir bærekraftige. Den europeiske PVC-industrien gjennom VinylPluss, har lært viktigheten av å overvåke og rapportere. Vi er derfor glade for å kunne dele vår langvarige erfaringer, og kunne samarbeid med hele plastindustrien for å jobbe med sporbarhet og åpenhet gjennom hele verdikjeden i plastbransjen, sier Brigitte Dero. Hun er adm. dir. i VinylPlus.

PolyREC kommer på et tidspunkt der det å overvåke polymerers sirkularitet er avgjørende, særlig i forhold til Circular Plastics Alliance (CPA). Dette nye systemet vil nemlig være i tråd med CPAs målsetninger om sporbarhet og plastindustriens totale fokus på bærekraft.

- Å sette opp disse mekanismene som bidrar til å bevise hvor seriøs plastsirkulariteten er med hensyn til åpenhet, er helt avgjørende for at vi skal kunne nå EUs målsetninger, sier Ton Emans, som er leder for PRE. Han legger til at det nye samarbeidet vil omfatte hele plastbransjens verdikjede med gjenbruksaktører og råmateriale-produsenter.

Jørn Sundbø i PVC Forum Norge sier i en kommentar at han er svært godt fornøyd med at PolyREC nå er etablert.

FORNØYD: Jørn Sundbø i PVC Forum Norge er godt fornøyd med at PolyREC nå er etablert. 

- Etableringen av PolyREC er en god nyhet for plastbransjen. En åpen, troverdig og ikke minst samordnet registrering og rapportering av resirkulert plast er viktig for å synliggjøre og effektivisere innsatsen som gjøres i industrien for å få på plass sirkulære løsninger. VinylPlus, PVC-industriens frivillig program for bærekraftig utvikling, har i snart 20 år registrert resirkulering av PVC gjennom organisasjonen Recovinyl, og dette blir nå videreført sammen med andre viktige plastorganisasjoner i Europa. Norske aktører som resirkulerer PVC oppfordres til å kontakte PolyREC via Recovinyl (www.recovinyl.com) slik at små og store volumer blir registrert. Tjenesten er gratis, og man får tilgang til kompetanse og hjelp, sier Sundbø.

Kommenter artikkelen
Tips redaksjonen
Anbefalte artikler

Nyhetsbrev

Send til en kollega

0.08