23948sdkhjf

Lego-topp fikk 65 % lønnsforhøyelse

Samtidig med at Lego-konsernet legger fram rekordresultat, kommer det fram at konsernsjefen fikk en lønnsforhøyelse på 65 prosent i fjor.

Det skriver plastforum.dk, som igjen siterer den danske avisa Børsen. Legos konsernsjef heter Niels B. Christiansen, og sammen med styret i Lego-konsernet, fikk han en lønnsforhøyelse på 65 prosent fra 2019 til 2020.

Leketøy-produsenten oppgir kun en samlet lønnssum for toppsjefen og styret, og den er ifølge Børsen steget fra 31 millioner danske kroner til 51 millioner kroner. Med til historien hører dog at styret er blitt utvidet med ett nytt medlem i løpet av fjoråret.

- Vi deler ikke detaljer om våre lederlønninger, men som alle kollegaer i Lego-konsernet er en del av Niels B. Christiansens lønn forbundet med konsernets resultater, skriver Benjamin Hjorth, global pressesjef i Lego, til Børsen.

Lego offentliggjorde for noen dager siden regnskapet for 2020. Her økte omsetningen med 13 prosent til 43,7 milliarder danske kroner, og overskuddet gikk opp med 19 prosent til 9,9 milliarder danske kroner.

 

Kommenter artikkelen
Anbefalte artikler

Nyhetsbrev

Send til en kollega

0.125