23948sdkhjf

Volvo stanser produksjonen

I forbindelse med Volvos nyeste kvartalsrapport advarte AB Volvos adm. dir. Martin Lundstedt at det kunne bli produksjonsforstyrrelser i løpet av første kvartal. Nå har det skjedd.

Ved Volvos fabrikk i belgiske Gent er produksjonen stoppet helt, noe som også rammer svenske Volvo-fabrikker. Det er mangel på halvledere global som ligger bak produksjonsstansen, og som man håper at produksjonen kan ta seg opp til normalt nivå etter hvert.

– Nå når etterspørselen er kommet tilbake, ikke minst i vår industri, så har det blitt et globalt flaskehalsproblem med en mangel på halvledere. Det gjør at vi må anpasse vår produksjon til balansen er kommet tilbake. Derfor har vi måttet stanse vår linjeproduksjon i Gent nylig, forteller Volvos pressesjef Claes Eliasson til det svenske tidsskriftet Verkstäderna.

Ifølge plastnet.se har Volvo måtte ty til såkalte «stoppdager» for å håndtere problemet som er oppstått. Eliasson sier at produksjonen vil tas opp igjen snart, men det er likevel en mulighet at konseptet med «stoppdager» må tas i bruk igjen ved andre Volvo-fabrikker.

– Vi kommer helt sikkert til å måtte anpasse produksjonen også ved andre fabrikker i løpet av første kvartal. Det kommer til å bli «stoppdager» og være litt sånn fra og til slik at vi må fatte lokale taktiske beslutninger anlegg for anlegg når det gjelder produksjonen, sier han.

Foreløpig er ikke Volvos produksjon i Sverige særlig påvirket av halvleder-mangelen, men en fabrikk – fabrikken i Tuve – må kanskje stanse sin produksjon.

Volvo har et godt håp om å kunne ta igjen ordrene som har hopet seg opp når balansen på verdensmarkedet for halvledere er tilbake i normalt gjenge igjen.

– Vi har en enormt sterk etterspørsel etter våre produkter og vi har fortsatt høye produksjonstall, men hadde vi hatt ubegrenset tilgang på halvledere ville vi kunne produsere mye mer, avslutter Claes Eliasson.

Kommenter artikkelen
Tips redaksjonen
Anbefalte artikler

Send til en kollega

0.094