23948sdkhjf

Norner leder gjenbruksprosjekt

Norner skal lede NONTOX, et EU-prosjekt der formålet er å undersøke resirkulering av plast til gjenbruksapplikasjoner av høy verdi.

Norner skal lede ei arbeidsgruppe i EU-prosjektet NONTOX, der formålet er å gi nytt liv til blandet plast fra e-avfall, bygg og bilvrak. Det skriver Norner i en pressemelding.

Norner skriver at blandede plaststrømmer med mindre enn 90 prosent av en spesifikk polymertype kan berikes med løsemiddelet CreaSolv for å rense og separere strømmene. Plaststrømmer med høy andel av en plasttype og lavt innhold av flammehemmere behandles med Extruclean. Sidestrømmer i begge disse prosessene, og plastavfallsfraksjoner som ikke er i målgruppen, blir behandlet med TCC-prosesser.

Økt resirkulering av plast forbedrer økonomien i gjenvinningsprosessen, og det er mulig å øke kvaliteten på resyklatet gjennom riktig design av material og produkt. NONTOX jobber med å utvikle materialer med resirkulert innhold og produkter som er designet for dagens tilgjengelige og økonomisk gjennomførbare separasjonsteknologi.

Kommenter artikkelen
Anbefalte artikler

Nyhetsbrev

Send til en kollega

0.078