23948sdkhjf

Norner-ekspert: - Hundeposene er ikke miljøvennlige

Bærekraftansvarlig hos Norner, Thor Kamfjord, mener hundeeiere blir lurt trill rundt når de kjøper hundeposer som framstår som miljøvennlige. Det er de ikke, mener han.

Hundeeiere over det ganske land tror de har kjøpt hundeposer som er miljøvennlige, men Kamfjord mener at så ikke er tilfellet.

-Selv om posene er grønne, er de ikke mer miljøvennlige av den grunn. Du betaler for fargen, og tror den er miljøvennlig, men det har ikke noen annen verdi enn å lure deg som hundeeier til å kjøpe posene, sier Kamfjord til NRK.

Han sier at posene, selv om de framstår som miljøvennlige med ord som biodynamiske osv, ikke skal i komposthaugen, til komposteringanlegget eller i naturen.

BLIR LURT: - Hundeeiere blir lurt til å kjøpe bæsjeposer som de tror er miljøvennlige. Det er de ikke, og de skal kastes i restavfallet, sier bærekraftsekspert hos Norner, Thor Kamfjord. FOTO: MORTEN DAHL

- De skal kastes i restavfallet, sier han til statskanalen. Avføringen som ligger i posene kan nemlig inneholde parasitter og skal dermed ikke i komposthaugen.

Han får støtte fra Avfall Norge, som heller ikke vil ha bæsjeposene til kompostering, men vil ha dem i restavfallet.

En del av hundeposene skal være tilsatt såkalt EPI/TDPA. Dette bidrar til å bryte ned plasten raskere – også kjent som oxo-plast. Flere miljøvernorganisasjoner i Europa ønsker å forby denne type plast – selv om det gir inntrykk av at det brytes helt ned i naturen. Men faktum er at oxo-plast er en kilde til mikroplast.

NRK har snakket med noen av produsentene for hundeposene, og du kan lese hva de svarer, og hele artikkelen på NRK her.

Kommenter artikkelen (1)
Tips redaksjonen
Anbefalte artikler

Send til en kollega

0.234