23948sdkhjf

Norsirk og Tradesolution har signert avtale

Produsentansvarsselskapet Norsirk startet 2021 med å signere avtale med en av dagligvarebransjens viktigste tjenesteleverandører – Tradesolution.

Avtalen sørger for en samarbeidsavtale om ivaretagelse av produsentansvar på emballasje. Alle som vil levere næringsmidler til det norske dagligvaremarkedet, må ivareta produsentansvar på emballasje, uavhengig av mengde emballasje som settes på det norske markedet. 

-For Norsirk er det viktig å knytte seg til aktører som jobber for å utvide produsentansvaret på emballasje, påpeker administrerende direktør i Norsirk, Stig Ervik.

– At dagligvarebransjen gjennom Tradesolution krever at de som setter emballerte produkter på markedet, uavhengig av mengde, faller 100 prosent sammen med våre egne innspill til myndighetene om å fjerne minimumsgrense for når man må ta produsentansvar, sier Ervik videre.

Spennende og nytt marked

Han understreker også at det er spennende å knytte seg til bransjer hvor Norsirk historisk  ikke har hatt store markedsandeler.

-Norsirk har i alle år vært størst i landet på produsentansvar innen elektronikk, IKT, hvitevarer og småelektronikk. Nå har vi en fin mulighet til å bli bedre kjent med dagligvarebransjen også, et område det blir særlig viktig å bidra med gode produsentansvarsløsninger i årene som kommer, sier Ervik i Norsirk.

Komplett løsning med one-stop-shop

Norsirk er det eneste norske returselskapet som ivaretar produsentansvar for 3 produsentansvarsordninger. Selskapet er non-profit, og sørger for å samle inn og gjenvinne elektrisk og elektronisk avfall, batterier og emballasje – i hele landet.  Det er for eksempel Norsirk som gjenvinner de blå plastposene med emballasjeplast som alle Oslos beboere kildesorterer.

Om Tradesolution

Tradesolution AS ble stiftet i 1994, den gangen het selskapet Markeds-Service AS, og eies i dag av Dagilgvareleverandørenes Servicvekontor (DLS), Coop Norge Handel AS, NorgesGruppen ASA og Rema Distribusjon AS. 

 

Kilde: Pressemelding fra Norsirk

Kommenter artikkelen
Anbefalte artikler

Nyhetsbrev

Send til en kollega

0.065