23948sdkhjf

Spesialkasser for covid-19-vaksiner av resirkulert plast

De nye covid-19-vaksinene må transporteres i spesialutviklede medisinkasser. Disse er produsert i EPS laget av resirkulert plast.

Det er packnews.no som skriver dette. Kassene, som er spesialprodusert, er laget av BASF, Hirsch Porozell og Eutecma i samarbeid. EPS-plasten er produsert av granulatet Styropor Ccycled fra BASF. Dette er bygget på kjemisk gjenvunnet pyrolyseolje fra innsamlet plast fra husholdninger, skriver packnews videre.

Covid-19-vaksinene produseres nå på høygir ved flere fabrikker rundt omkring i verden. Vaksinene, som krever minimum 70 minusgrader ved transport, skal skipes rundt hele verden. Det er her de spesiallagde medisinkassene kommer inn i bildet.

Kassene skal være lett gjenkjennelige så de blir påført et spesialdesignet kvalitetsmerke. Granulatet fra BASF blir fraktet til Hirsch Porozell som ferdiggjør den endelige emballasjen, og så mottar Eutecma kassen som så sender den til Europa, USA og Asia. En miljømessig fordel er at hvis kassene skulle bli skadet, kan de ikke brukes på nytt, men de vil sendes tilbake til kjemisk gjenvinning.

«Det er første gang man bruker gjenvunnet plast i medisinkasser av EPS for transport av covid-19-vaksiner», skriver BASF i en pressemelding. Noen vaksiner må lagres i minus 70 grader.

«Det kan være en utfordring å bruke resirkulert plast i produksjons, siden mekanisk gjenvinning gjerne gir en viss reduksjon av plastkvaliteten. Med kjemisk gjenvinning beholder plasten sine egenskaper, samtidig som CO2-utslippene reduseres, sammenlignet med fossile materialer», skriver BASF videre i pressemeldingen.

 

Kommenter artikkelen
Tips redaksjonen
Anbefalte artikler

Send til en kollega

0.078