23948sdkhjf

Døde av robotarm – nå er roboten aktiv i gjen

Det var like før jul i fjor at en 22 år gammel mann døde som følge av at en robotarm slo ham så hardt at han døde fem dager senere. Arbeidsulykken fant sted hos danske Stoko Plast.

Den 22 år gamle mannen ble hardt kvestet av armen fra en freserobot, og ble lagt inn på Aarhus Universitetssykehus, men skadene var så alvorlig at han døde fem dager etter han ble skadet.

Nå skriver plastforum.dk at roboten, som ble tatt ut av produksjon etter ulykken, nå er tilbake i drift igjen etter å ha blitt undersøkt av leverandøren, ABB. ABB kunne ikke finne noe entydig årsak til dødsulykken. Roboten ble produsert i 2012, og har vært hos Stoko Plast i to år hvor den har bearbeidet opp mot 100.000 deler uten at sikkerhetssystemet har feilet. Bedriften har imidlertid satt i verk en rekke sikkerhetsforanstaltninge etter ulykken.

Leverandøren skriver i sitt svar til det danske Arbeidstilsynet at det mest sannsynlig er snakk om en periodisk feil, en feil som nå er utbedret av ABB. Roboten er nå montert slik at den ikke på noe tidspunkt vil komme over hoftehøyde. Det er også montert en sikkerhetssensor som gjør vil forhindre systemisk feil ved roboten.

 

Kommenter artikkelen
Tips redaksjonen
Anbefalte artikler

Send til en kollega

0.094