23948sdkhjf

ABB lager elektroprodukter i biosirkulær plast

– Valget falt på biosirkulært materiale. Dette er et materiale som bruker restavfall fra industrien, eksempelvis matolje fra frityrsteking, restavfall fra treindustrien og tallolje fra papirindustrien. Gjennom å gjøre dette tar vi ikke av naturressursene som vi har gjort tidligere med plastprodukter, sier Hans Sørholt, produktsjef i ABB, ifølge en artikkel på Elektro247.

Som produktansvarlig for installasjonsprodukter jobber han med alt fra brytere, stikkontakter, dimmere og bokser til porttelefoner og smarthusløsninger.

Det biosirkulære materialet ISSC+-sertifisert; fabrikken, leverandørene og resten av prosessen kontrollert for å sikre at dette faktisk er et biosirkulært materiale.

– Vi startet med et dekklokk til en veggboks, der vi valgte å bytte ut materialet i lokket med resirkulert plast fra husholdninger. Etter det har vi begynte å produsere fargede AP9 koblingsbokser av resirkulert materiale hvor vi sparer 40 prosent CO-2 utslipp og 90 liter vann i produksjonsprosessen. I tillegg jobber vi konstant med å gjenbruke rester av plast i andre produkter, og med forpakninger for å transportere minst mulig luft, forteller Sørholt til Elektro247.

Kommenter artikkelen
Anbefalte artikler

Nyhetsbrev

Send til en kollega

0.098