23948sdkhjf

Svensk firma kjøpt opp av amerikanere

Nordamerikanske MGS satser tøffere i Europa. Selskapet har 4. januar i år kjøpt opp svenske FT Holding AB med datterselskap som Formteknik Verktyg i Anderstorp AB, Formteknik Danmark og Formteknik Tyskland. Kjøpesummen er ikke kjent.

MGS, som tidligere har vært en kunde av Formteknik Verktyg i Anderstorp AB, produserer vertikalt integrerte formverktøysløsninger samt sprøyteformer komplekse plastkomponenter med høy presisjon. 

Det er plastnet.se som skriver dette.

Paul Manley, som er adm. dir. og konsernsjef i MGS, uttaler i en pressemelding følgende:  

- Vi er glade for at vi kan ønske Formteknik velkommen til MGS. Kulturelt har vi en enorm tilpasning foran oss - alt det som våre organisasjoner gjør kretser rundt det å levere de desidert beste løsningene til våre kunder. Med Formteknik kan MGS nå levere integrerte produksjonsløsninger i Europa med ett eneste kontaktpunkt, noe som også er tilfellet i vår modell i Nord-Amerika.  

- Vår plan var egentlig å selge holdingselskapet på sikt, men med anledning av MGS ekspansjonsplaner hva angår sprøyteforming og viljen til å øke sin verktøykapasitet i Europa så bestemte vi oss for å gjennomføre forretningene nå. Vi, tidligere eiere og ansatte, kommer fortsatt til å jobbe i selskapet i minst fem til sju år til, sier eier Jan Aronsson till Plastforum. 

Aronsson sier at Formteknik med sine tre virksomheter har hatt en sterk økning (doblet omsetningen) etter at selskapet ble slått sammen med det danske selskapet i 2015. I løpet av 2020 har selskapet hatt en økning i omsetningen og resultat på om lag 20 prosent.

- Vi ser mange styrker med det nye partnerskapet, og kommer til å ta ytterligere kapasitetsøkning med MSG som eier, sier Aronsson. 

En av årsakene til at MSG interesserte seg for FT Holding er at det nordamerikanske selskapet vil at virksomheten skal vokse innen spesialiserte nisjer i Europa – og først og fremst i Tyskland.  

Ambisjonen er blant annet å etablere et forsknings- og utviklingssenter i Tyskland. 10 millioner svenske kroner er allerede blitt investert i den tyske virksomheten. I tillegg er ytterligere 10 millioner svenske kroner blitt invester i Anderstorp-enheten.

Oppkjøpet gjør at MGS’ globale team nå utgjør 1500 ansatte med 11 lokasjoner på verdensbasis. Det et er forventet at den første fasen av utvidelsen vil være klar i løpet av 2021.

Kommenter artikkelen
Tips redaksjonen
Anbefalte artikler

Send til en kollega

0.096