23948sdkhjf

adidas satser på resirkulerte materialer

adidas ønsker å øke produksjonen av sko som er laget av havplast som er samlet inn. Den første skoen av slikt materiale ble laget allerede i 2015. Nå vil den tyske sportsutstyrsprodusenten at øke antall slike sko med to millioner i 2021.

Det er Norsk Sportsbransjeforening som skriver at adidas satser sterkt på resirkulerte materialer i sine produkter, særlig gjelder dette for sko.

I 2015 inngikk adidas et samarbeid med miljøorganisasjonen Parley for the Oceans, som har som mål å samle inn mest mulig havplast. Samme år framviste adidas den første skoen som var laget av Parley-samlet havplast ved FNs hovedkvarter.

Nå håper de de tre tyske stripene å ha økt dette tallet med to millioner for 2021, ved hjelp av de 7000 tonn plast som er samlet så langt for formålet. Dette tilsvarer totalt rundt 350 millioner plastflasker.

I løpet av inneværende år vil mer enn 60 prosent av adidas’ produkter være laget med bærekraftige materialer som polyester eller bærekraftig bomull, skriver Norsk Sportsbransjeforening videre.  Neste mål er å oppnå «global klimanøytralitet» både i egen virksomhet og i hele verdikjeden innen 2050.

Så langt er det Sneakersmodellen Futurecraft Loop, som har vært laget av komponenter som er smeltet sammen uten lim. Andre generasjon av denne modellen er selskapets første til å bli produsert kun med materialene fra forrige generasjon.

Selskapet jobber nå med ulike partnere om å bruke andre bærekraftige materialer som alternativ til lær og bomull. Videre ønsker selskapet å få ned karbonutslippet og vannforbruket sitt.

Kommenter artikkelen
Tips redaksjonen
Anbefalte artikler

Send til en kollega

0.078