23948sdkhjf

Vellykket forsøk med «vanskelig» plastavfall

Neste har avsluttet sin første industrielle prosess med kjemisk gjenvinning av plastavfall i Finland.

Neste behandlet 400 tonn flytende plastavfall ved sitt raffineri i Finland sist høst på en vellykket måte. Mengden tilsvarer den årlige mengden plastavfall som genereres av 20 000 genomsnittliga europeiske innbyggere.

Det var første gang Neste bearbeidet flytende plast i industriell skala. Under testen ble forpakninger og blandet plast oppgradert til høykvalitatitv gjenvunnet råvare for petrokjemisk industri, som for eksempel produksjon av ny plast.

Dette skriver plastnet.se.

"Nestes mål er å årlig kunne bearbeide over 1 million tonn plastavfall fra 2030 og framover", skriver selskapet i en pressemelding.

Selskapet streber etter å øke volumene av bearbeiding av flytende avfall plast gradvis for å fortsette å lære seg og utvikle verdikjeder og bearbeidingsteknologier. Neste bearbeidingstest ved Neste fossil-oljeraffeneri i finske Porvvo forberedes nå for 2021.

– Selv om det gjenstår mye arbeide er dette et stort og viktig skritt for våre bransje slik at vi kan endre plast som er vanskelig å gjenvinne fra avfall til en verdifull ressurs, sier Mercedes Alonso, som er nestleder for forretningsområdet Renewable Polymerer og kjemikalier hos Neste.

– Sammen med fornybare råmaterialer vil vi allerede providere for produksjon av høykvalitative polymerer og kjemikalier med forminsket CO2-avtrykk. Disse nye volumene som produseres gjennom kjemisk gjenvinning av plast, vil bidra vesentlig til å påskynde overgangen til den resirkulære bioøkonomien for plast, heter det videre i pressemeldingen fra Neste.

Ved anskaffelsen av flytende avfallsplast for den første prosessen samarbeidet Neste med sin partner Ravago. Sammen med Ravago og andre partnere i verdikjeden for plast utvikler Neste kjemisk gjenvinningsteknologi og kapasitet for å muliggjøre gjenvinning av plastavfall som anses upassende for mekanisk gjenvinning som for tiden er avsatt til forbrenning eller deponier.

Kommenter artikkelen
Tips redaksjonen
Anbefalte artikler

Send til en kollega

0.112