23948sdkhjf

Svanemerket baner vei for internasjonal suksess

Svanemerket er Nordens offisielle miljømerke, og stadig flere bedriften har suksess med å bruke Svanemerket i utlandet. En av dem er den danske leketøyprodusenten dantoy.

Leketøyprodusenten dantoy, som holder til i den danske byen Hobro, har utviklet og produsert kvalitetsleketøy i Danmark i mer enn 50 år. I mange år har dantoy hatt et ønske om å levere produkter, som gir barn mulighet for lærerike opplevelser, og som samtidig ivaretar miljøet og er bærekraftige, skriver plast.dk.

Derfor fikk dantoy for 10 år siden, som den første leketøyprodusenten i verden, sertifisert en del av deres leketøy med Svanemerket, og i dag er hele sortimentet sertifisert.

- Vi er stolte over at vi i dag har Svanemerket på samtlige av våre produkter. Svanemerket er en styrke i seg selv. Merket er så sterkt og kjent i Norden, blant annet fordi vi i Norden lenge har vært oppmerksomme på kjemikalier og god kvalitet, spesielt når det gjelder våre barn, sier dantoys salgssjef Anne Krogh Harding til plast.dk.

STOLT: - Vi er stolte over at vi i dag har Svanemerket på samtlige av våre produkter, sier salgssjef Anne Krogh Harding hos dantoy. FOTO: DANTOY

I dag selger dantoy leketøy i 60 land over hele verden. Men mange utenlandske innkjøpere har fortsatt mer fokus på pris enn på kjemi og bæredyktighet, og her kan det ifølge dantoy være vanskelige å konkurrere med billig leketøy fra Kina.

Derfor gjør dantoy mye ut av å forklare deres kunder, selgere, grossister og distributører om de mange faktorene som gjør at dantoys priser er høyere – og deres produkter – bedre. Og det ser ut til å ha god effekt.

VELKJENT: Svanemerket er velkjent i Norden, men ikke så godt kjent ute i verden.

- Det virker som om at det begynner å skje en utvikling. For eksempel har man i Storbritannia ikke hatt så mye fokus på kjemikalier i leketøy, men når vi gjør britiske kunder oppmerksomme på hva dårlig leketøy kan inneholde av skadelige ting og saker, lytter de virkelig, sier Krogh Harding.

Les mer på plast dk.

 

Kommenter artikkelen
Tips redaksjonen
Anbefalte artikler

Send til en kollega

0.078