23948sdkhjf

Skal legge 75 000 meter fiberkabel

Den nye fiberkabelen vil redusere sårbarheten, bidra til økt digitalisering og skape mulighet for næringsutvikling og arbeidsplasser på Nordkinn-halvøya.

- Sikre og stabile bredbåndsnett er en forutsetning for digital verdiskaping og bidrar til å opprettholde eksisterende arbeidsplasser og skape mulighet for næringsutvikling og bosetting, sier Ole-Johnny Johansen, administrerende direktør i Signal Bredbånd AS. De 75.000 meterne med fiberkabel skal legges mellom Ifjord og Hopseide.

Vil redusere sårbarheten

Signal Bredbånd AS har signert en avtale med NKOM om å etablere en fiberforbindelse til Nordkinn-halvøya. Utbyggingen er en del av et prosjekt som vil gi Lebesby og Gamvik en landbasert fibertilknytning i tillegg til sjøfiberkabelen som i dag er eneste trasé. Det gir økt sikkerhet og en reservevei ved et fiberbrudd. Dette sikrer at et kommunikasjonsbrudd på eksisterende kommunikasjonskabler ikke rammer innbyggere, bedrifter og kritiske samfunnsfunksjoner.

Signal har også høyt kvalifisert servicepersonell flere steder i Finnmark, som sikrer rask og effektiv feilretting dersom feil eller brudd skulle oppstå. Situasjonen med plutselige og langvarige utfall, som i noen tilfeller bidro til full isolasjon, vil nå bli historie. Innbyggere og næringsdrivende på Nordkinn-halvøya kan nå puste lettet ut over å få en mye mer solid og sikker infrastruktur.

Ingen enkel utbygging

Det skal legges rundt 75 000 meter fiberkabel i et krevende terreng, og prosjektet starter allerede i januar neste år.

- Vi vil som vanlig kjøpe materiell og varer lokalt, og selvsagt benytte lokale underleverandører til prosjektet. Verdiene som skapes skal også i praksis forbli lokale. Dette ligger i Signals strategi om å være lokal og nær, avslutter Johansen.  

Altibox-partner Signal Bredbånd AS skal legge 75 kilometer med fiberkabel på Nordkinn-halvøya.

Kilde: Pressemelding fra Altibox

Kommenter artikkelen
Tips redaksjonen
Anbefalte artikler

Send til en kollega

0.141