23948sdkhjf

Norsk firma lanserer «grønn» båtfender

Ålesund-bedriften Polyform AS lanserer nå en båtfender som er uten ftalater. De kaller de nye produktene «Green Concept»

Polyform AS, som ble etablert i 1955 og er en ledende aktør innen sitt felt, lanserer nå flere produkter under navnet «Green Concept». Båtfenderen er ftalatfri, og andre produkter som kommer senere vil nødvendigvis ikke være ftalatfrie, men være produsert på en bærekraftig måte.

- Polyform er verdens første produsent av bøyer og fendere, og vi jobber kontinuerlig med å utvikle høykvalitets- og bærekraftige produkter. Som en del av vårt miljøfokus lanserer vi nå «Green Concept», sier salgs- og markedssjef Erik Loe Muri hos Polyform.

PRODUKSJON: Polyform AS holder til i Ålesund og har 75 ansatte. Bedriften er ledende innen produkter som omfatter bøyer, fendere og flottører til marint bruk. FOTO: POLYFORM

Han forteller at utviklingen av de nye "Green concept"-produktene, som omfatter bøyer, fendere og flottører til marint bruk innen fritid, fiskeri, havbruk og energi/offshore, startet for om lag to år siden, da både eierne og ledelsen ga klarsignal for å satse på mer miljøvennlig produksjon og produkter.

- Siden den gang har det vært et grundig arbeid med å utvikle blant annet en ftlatfri plastmykner som passer våre produkter og bruk. Vår produktutvikler har brukt flere myknere i kombinasjon for å få de rette egenskapene, sier Loe Muri.

- Hva vil du si er den største "grønne" fordelen ved båtfenderne som dere har utviklet?

- Vi ser at kravene fra vår kunder, innen fiskeri, havbruk og energi/offshore stadig blir høyere i forhold til at de ønsker ansvarlige og sertifiserte produsenter og underleverandører. Som ISO 9001/14001-produsent, og med produksjon i Norge kan vi garantere for våre miljø-fordeler. I tillegg dokumenterer vi alle tiltak som gjøres i forhold til miljø i produksjonen vår, som energi-sparingstiltak, avfallsortering, Operation Clean Sweep med mere, svarer salgs- og markedssjefen.

 

BÆREKRAFT: Salgs- og markedssjef Erik Lo Muri sier at Polyform AS satser på en bærekraftig produksjon, og tenker miljø i alt de gjør. FOTO: POLYFORM

Når det gjelder den helt nye ftalatfrie fenderen til fritidsmarkedet opplyser han at denne har en profil som dekker både resirkulering og mindre plastavfall, fjerning av ftalater i PVC-produkter, samt at man benytter kun resirkulerbare kasser og dropper plastposene på denne produktserien. Han understreker at Polyform kun benytter 100 prosent resirkulerbare poser på sine andre produkter.

FTALATFRI: Båtfenderne som inngår i Polyforms "Green Concept" er helt ftalatfrie. FOTO: POLYFORM

- Og vi ser at interessen for en bærekraftig livsstil også innenfor båtbruk øker – en lignende utvikling som vi tidligere har sett i forhold til el-bil markedet. Produktet har også blitt godt mottatt av våre kunder internasjonalt, sier Loe Muri.

Polyform AS er den ledende internasjonale produsenten på sitt felt, og selger i dag produkter til over 70 land over hele verden. Bedriften er lokalisert med produksjon i Ålesund, og har rundt 75 ansatte. Omsetningen i 2019 ble om lag 140 millioner kroner.

LOKAL PRODUKSJON: Produktutvikling og produksjon av de nye ftlatfrie produktene foregår ved Polyforms lokaler i Ålesund. FOTO: GOOGLEMAPS

Men som mange andre ble også Polyform rammet av koronaen da den inntok Norge i mars i år.

- Vi ble som alle andre truffet hardt av nedstengningen i mars, og måtte da lukke en god del av produksjonen, samt innføre en del permitteringer. I den perioden var vi likevel godt sikret fordi vi har mange bein å stå på – vi leverer til fiskeri, havbruk og energi/offshore i tillegg til fritid, som ble hardest rammet, sier Loe Muri, og legger til:

- Men etter at ting begynte å åpne opp igjen fra mai av, over hele verden faktisk så opplevde vi at etterspørselen økte raskt. Og siden den gang har vi faktisk opplevd en all-time-high etterspørsel. Så samlet sett har Polyform kommet veldig godt ut av situasjonen.

Kommenter artikkelen
Tips redaksjonen
Anbefalte artikler

Send til en kollega

0.111