23948sdkhjf

«Norsk» seilbrettprodusent vant miljøpris

Seilbrettprodusenten Starboard, som nordmannen Svein Rasmussen står bak, har vunnet en prestisjetung miljøpris blant annet for kun å bruke resirkulert plast i sin produksjon.

Det er Seilmagasinet som skriver dette.

Starboard holder til i Thailand, men eies og drives av nordmannen Svein Rasmussen, som lenge har jobbet for en mer bærekraftig produksjon av sine seilbrett. Nå har har selskapet han eier og driver vunnet «2020 World Saling 11th Hour Racing Sustainability Award». Det er internasjonale seilforbundet som står bak prisen.

BÆREKRAFT: Svein Rasmussen, mannen bak Starboard, er svært opptatt av bærekraft og miljø. FOTO: STARBOARD

Rasmussen får prisen fordi selskapet han driver bestreber seg på å produsere brett så miljøvennlig som mulig, noe som blant annet har ført til at han har eliminert bruk av all engangsplast og kun benytter seg av resirkulert plast. I tillegg har Starboard et program der 1,1 kilo plast blir gjenvunnet for hvert seilbrett de selger. Videre blir brettposene laget av resirkulerte PET-flasker for å begrense bruken av jomfruelige plastmateriler, ifølge Seilmagasinet.

Rasmussen er svært opptatt av å bevare mangroveskogen, og det er bakgrunnen for selskapets ambisiøse bærekraftproduksjon i alt selskapet gjør.

"NORSK": Starboard produserer sine brett i Thailand, men eies og drives av en nordmann. FOTO: STARBOARD

– Denne prisen skaper en plattform for oss hvor vi kan dele vårt miljøsyn med andre, slik at vi sammen skal få tilbake en sunn, blå planet. Starboard-seilere, våre partnere, vårt eget miljø-team, WIF Climate Park-mannskapet og vårt eget Plastic Offset Program skal vise at vi kan vende det negative til noe positivt, og at dette kan gjøres raskt og effektivt. Bare man deltar. Vi ser frem til å samarbeide med andre, og vår drøm er å inspirere den internasjonale olympiske komiteen (IOC), OL i Paris 2024 og fremtidige regattaer til å bli ti ganger klimapositive, sa Svein Rasmussen etter å ha mottatt prisen- ifølge Seilmagasinet.

Kommenter artikkelen
Tips redaksjonen
Anbefalte artikler

Send til en kollega

0.063