23948sdkhjf

ENGEL vant miljøpris

Delstaten Oberösterreich i Østerrike har tildelt den store maskinleverandøren ENGEL en miljøpris for sitt arbeide med sirkulær-økonomi.

Oberosterreich er en større delstat nord i Østerrike, og delstaten har gitt Engel miljøprisen for 2021 for sitt arbeid med sirkulær-økonomi. ENGEL har nemlig satt i verk fem ulike klimatiltak. Det ene er den såkalte “skinmelt”-teknologien, som Engel har utviklet for å prosessere resirkulert plastavfall.

Tanken bak sirkulær-økonomi er at plastprodukter ikke lenger skal havne i nature. Målet er å skape forhold som gjør det mulig å ssmle inn og prossesere plastavfall og produsere nye produkter.

Engel pris

VANT MILJØPRIS: Delstatsordfører i Oberösterreich, Stefan Kaineder (t.v.) gratulrerer ENGELs markedsasvnarlig Ute Panzer and Günther Klammer, , som er ansvarlig for resirkulering hos ENGEL. FOTO: ENGEL

- Plast består av verdifulle råmaterialer, sier Guntrher Klammer i ENGEL. Han er ansvarlig for konsernets resirkuleringsenhet.

- Vi utvikler teknologier som gjør det mulig å resirkulere materialer for en stadig økende andel av applikasjoner høy-kvalitetsprodukter, sier han videre.

Til sammen var det 80 bedrifter som sendte inn sine bidrag i et forsøk på å vinne miljøprisen i delstaten. Fem selskap vant til slutt hver sin pris, og ENGEL var altså en av disse.

 

Kommenter artikkelen
Tips redaksjonen
Anbefalte artikler

Se seneste nyhetsbrev ???id_11737???

Send til en kollega

0.094