23948sdkhjf

Innvier skum-laboratorium

Det er viktig å stanse branner om bord på skip. Viking Life-Saving Equipment i Danmark har innviet et laboratorium med spesialtesting av skips beholdning av skum til brannslokking.

Det skriver plastforum.dk.

Laboratoriet har fått navnet Viking Foam Lab og ligger i Odense.

- Vår ambisjon er å dekke alle aspekter innen branslokkingsutstyr til skip, og med vårt nye state-of-the-art-laboratorium markerer vi oss nå internasjonal på også dette området, sier Anders Nørgaard Lauridsen, som leder Vikings aktiviteter i Østersjøområdet.

Han sier at laboratoriet med klassegodkjennelser overholder IMO-regulativene innen testing av all type skumtyper. Han forventer i 2021 også å få en såkal Danak-akkreditering.

Skip skal skumtestes hvert år

Skip er pålagt å gjennomføre en årlig skumtest på et anerkjent laboratorium, når skummet er eldre enn tre år.

Skipsredere kan kjøpe et testkit bestående vf en beholder til innsamling av skumprøven, instrukser til prøvetaking om bord og en forhåndsbetalt shippinglabel.

Når skummet mottas på laboratoriet, testes det for flere verdier (ekspansjonsgrad, dreningstid, pH-verdi, tetthet og forurensening) for blant annet å sikre at det effektivt vil kunne bekjempe en brann. Dataene blir så tatt vare på.

Maskinmester blir skumshef

Til å stå i spissen for Viking Foam Lab Odense tiltrådte i midten af mai 2020 Ove Andersen. Han er maskinmester med 15 år som driftsleder i fjernvarmesektoren og senere tre år fra branntestlaboratoriet DFL i Svendborg.

Han er fortrolig med internasjonale teststandarder og kvalitetsledelsessystemer, blant annet standardene IMO1312, IMO670 og andre regulativer innen testing av skum samt krav til testutstyr. 

- Jeg ble svært tiltalt å kunne få være med å bygge opp noe nytt fra bunnen av. Innen dette område gjelder få, viktige standarder, og med min bakgrund fra brannsektoren vil jeg si at det er helt essentielt med skum av god kvalitet om bord på skip, sier Ove Andersen.

 

Kommenter artikkelen
Tips redaksjonen
Anbefalte artikler

Send til en kollega

0.078