23948sdkhjf

Cflow og Astorplast AS lanserer banebrytende konsept

Gjennom det nye konseptet Flowline sikres fremtidens løsninger for transport av levende fisk. Flowline er et resultat av tett samarbeid med Astorplast AS.

Den patenterte løsningen Flowline er et resultat av tett samarbeid med Astorplast AS i Fosnavåg. Målet var å finne løsninger som forbedrer transporten av levende fisk ved å gjøre håndteringen enklere og mer skånsom for fisken.

– Med fokus på økt fiskevelferd har vi gått frem med en tverrfaglig tilnærming i utviklingsprosessen, sier Gunnar Hoff, CMO i Cflow.

­– Spisskompetanse fra norske brønnbåtrederi, biologer og vaskesystemleverandører har bidratt i finjusteringen av alle funksjoner. Slik har vi sammen utviklet Flowline, et fremtidsrettet konsept som både vil forenkle og forbedre fiskehåndteringen, fortsetter Hoff.

Flowline – økt fiskevelferd med forenklet logistikk

– ­Etter mer enn 30 års erfaring innen fiskehåndtering har Cflow utviklet en designfilosofi som tar utgangspunkt i at fiskehåndteringssystemets hovedfunksjoner skal prioriteres. Dette innebærer at bend, ventiler, løftehøyde og rørstrekk reduseres til et minimum på de rutene som brukes mest, forteller Tor Andre Rønning, senioringeniør i Cflow.

– ­Dagens moderne fiskehåndteringssystem, både på land og til sjøs, stiller strengere krav til fleksibilitet og valgmuligheter. Cflows nye konsept Flowline imøtekommer naturligvis disse kravene, i tillegg til krav om skånsomhet, fortsetter han.

NYVINNING: Slik ser nyvinning Flowline ut, en nyvinning som skal gi økt stabilitet og sikker posisjonering. FOTO: CFLOW

– Vi har blant annet utviklet en ny ventil med fire utløp, noe som vil øke fleksibiliteten betraktelig. Eksempelvis kan fire stykk Flowline 5 ventiler gjøre samme jobb som 16 stykk treveisventiler på en brønnbåt med samme funksjon. På tilsvarende vis vil også en slik ventil forenkle fiskehåndteringen på landbaserte oppdrettsanlegg, sier Rønning.

Økt stabilitet og sikker posisjonering

– ­En del av utviklingen har vært å finne en plasttype med bedre egenskaper enn de plasttypene som benyttes på lignende ventiler i dag. Til Flowline har vi valgt en plasttype som er sterkere og stivere enn typisk PE og PUR. Denne tåler større spenninger og strekk. Et viktig fokus i utviklingsprosessen har vært å få så jevne innvendige overganger som mulig, sier Birgitte Refsnes, biolog i Cflow.

– Et annet fokus har vært å forenkle renhold og vedlikehold. Flowline-ventilene er derfor utstyrt med flere vaskeporter for vasking, spyling og drenering. Den valgte plasttypen gjør at alle overflater er glatte uten porer eller slipespor, dette for å unngå vekstvilkår for bakterier, avslutter Refsnes.

Verdens største brønnbåt utstyres med Flowline

Fartøyet som vil bli verdens største brønnbåt, Gåsø Høvding, utstyres med ventiler fra Flowline. Brønnbåten bygges for Frøy Rederi på det tyrkiske skipsverftet Sefine Shipyard.

– Vi er veldig fornøyde med utviklingen og funksjonene av det nye rørsystemet. Vi ser frem til å ta systemet I bruk, sier Einride Wingan I Frøy Rederi.

 

Kilde: Pressemelding fra CFlow

Kommenter artikkelen
Tips redaksjonen
Anbefalte artikler

Send til en kollega

0.062