23948sdkhjf

– Vi er blitt mobbeofre

Bergen Plastics føler de og andre i plastindustrien er blitt mobbeofre i forbindelse med plastens miljøutfordringer.

– Vi er blitt mobbeofre i industriell sammenheng. Enkelte banker vil ikke bidra til finansiering. Og vi har blitt anmeldt av naboer fordi de mener vi forsøpler. Det virker som det er godt å ha noen å skylle alt på. Jeg vet ikke hvilket tilsyn vi har hatt på besøk her. Ønsketenkningen er vel at vi flytter utenlands, sier Daglig leder Jan Atle Lossius Ellingsen i Bergen Plastics AS til Bergensavisen (BA). Han bedyrer at plastprodusentene er svært opptatt av miljø og bærekraft, og at man ikke skal sløse bort og forsøple med plast.

-Men vi må ha et syn som er ansvarlig på vår produksjon og plastens egenskaper til positive ting, sier han til avisa, og legger til at Bergen Plastics kjøper og henter sin plast fra plastavfall i Nederland. Og så brukes plasten på nytt i Bergen. Målet for selskapet er at 30 til 50 prosent av det de produserer skal være laget av denne typen avfall innen utgangen av 2021.

Han mener plastmiljø-debatten har sporet helt av, og at man heller burde ha fokus på sirkulær økonomi for å komme plastforurensingen til livs.

MOBBEOFFER: Daglig leder Jan Atle Lossius Ellingsen i Bergen Plastics, føler at plastindustrien er blitt mobbeofre i miljøsaken. Han er selv opptatt av miljø og bærekraft og mener at bransjen gjør mye. ARKIVFOTO: PLASTFORUM

Men egentlig er Ellingsen en svært fornøyd mann for tiden. Han leder en bedrift som går svært bra med solid vekst inneværende år. I 2019 omsatte Begen Plastics for 110 millioner kroner, og i målet er 170 millioner kroner, noe han tror er fullt mulig å oppnå.

Bergen Plastics produserer primært plastemballasje og har 50 mann i sving som går på skift. Kun 10 prosent av produktene går til norske kunder, resten til utlandet, spesielt Storbritannia.

Til BT sier Ellingsen at de produserer om lag tre millioner enheter i uka. De siste årene har selskapet investert i nye maskiner og nytt utstyr, noe som har ført til at de kapasitet til å doble dagens produksjon. Men han innrømmer at bedriften har plassbegrensninger også.

Foruten en liten permitteringsperiode i vår, har bedriften klart seg relativt godt gjennom koronapandemien.

Bergen Plastics’ røtter strekker seg helt tilbake til 1947, og i dag står bedriften som fram en foretrukket kunde over hele verden. Den daglige lederen forteller til BA at han får henvendelser fra både USA og Asia, men at fokuset til bedriften er Europa.

Kommenter artikkelen
Tips redaksjonen
Anbefalte artikler

Send til en kollega

0.047