23948sdkhjf

Husqvarna-fabrikk rammet av utbrudd

Husqvarnas fabrikk i Sarpsborg er rammet av et større koronautbrudd. 10 av 57 ansatte har fått påvist viruset.

Det skriver Sarpsborg Arbeiderblad. I tillegg til de 10 som er smittet, er 30 ansatte i karantene som følge av utbruddet.

– Jeg kan bekrefte at vi et antall ansatte som har testet positivt for covid-19 de siste dagene, og at det er flere som venter på testsvar, sier presseansvarlig Åsa Larsson i det svenske Husqvarna-konsernet til Sarpsborg Arbeiderblad.

Hun legger til at man i den situasjonen nå fabrikken står i, har man i samråd med norske smittevernmyndigheter bestemt at 30 ansatte i produksjonsavdelingen også skal gå i 10 dagers karantene.

I tillegg ventes det ytterligere testsvar, så det kan bety at flere enn de 10 som har fått påvist smitte, og kan få positive svar.

Til Sarpsborg Arbeiderblad opplyser presseansvarlig at Husqvarna Group har tatt smittevern på alvor helt siden pandemien brøt ut i mars. De ansatte har derfor jobbet under et strengt smittevernregime.

Larsson opplyser at det foreløpig kun er produksjonsavdelingen som er rammet, og at produksjonen dermed blir noe skadelidende de nærmeste dagene. Andre ved fabrikken har delvis jobbet fra hjemmekontor i en lengre periode, og dette er også noe som kommer til å fortsette.

Kommuneoverlegen i kommunen sier til lokalavisa at de har tett dialog med fabrikken, og følger utviklingen nøye. De forventer noe mer smitte ved fabrikken i tiden som kommer.

Fabrikken ligger i industriområdet ved Tunevannet utenfor Sarpsborg.

Kommenter artikkelen
Anbefalte artikler

Nyhetsbrev

Send til en kollega

0.109