23948sdkhjf

Ønsker å selge formsettet til «Elvegris»

I 2019 sluttet Tom Solli med Risør Plast slik bransjen har kjent selskapet siden 1970-tallet. Nå ønsker å han å selge to formsett – det ene som dannet bakgrunnen for «Elvegris» i Brødene Dal-serien på slutten av 70-tallet.

Tom Solli har vært en aktiv og engasjert person i det norske komposittmiljøet helt tilbake til 1970-tallet. I 2019 ble han pensjonist og trappet ned virksomheten i Risør Plast. Han solgte blant annet en del utstyr inkludert former for ulike produksjoner.

Men to formsett har han ennå ikke kvittet seg med, og det er det han nå ønsker å gjøre.

PENSJONIST: Tom Solli (snart 70) er pensjonist. Han har drevet Risør Plast siden 1970-tallet. ARKIVFOTO

- Det ene formsettet er til kanoen «Villmark Original», sier Solli til Plastforum. Det formsettet har en helt spesiell historie da han på 1970-tallet solgte kanoen til sportskjeden Gresvig, og senere til NRK. Kanoen ble nemlig brukt i den første serien om Brødrene Dal, som padlet oppover Overfloden i «Elvegris», som var en versjon av Villmark Original.

Det andre formsettet er Risørprammen, som har sitt utgangspunkt i en tradisjonsrik ”pråm” fra Kittelsens båtbyggeri på Lekerøya i Risør.

Tom Solli, som nå nærmer seg 70, forteller at storhetstiden for Risør Plast var på 1970-tallet. I 1977 hadde selskapet hele 37 ansatte, en stab som ble redusert til 25 på 80-tallet. Så kom finanskrisen i 2008, som blant annet rammet båbransjen hardt.

TIL SALGS: Tom Solli ønsker å selge formsettet til Risørprammen. FOTO: RISØR PLAST

For Risør Plast har hatt en lang fartstid med oppdrag for industri og private, støping av glassfiberbåter, reparasjoner av båter mm. Og Solli har alltid vært en aktiv deltaker når komposittindustrien har hatt sine sammenkomster.

Før Tom Solli valgte å avvikle produksjonen ved Risør Plast i 2019, var det tre ansatte i selskapet. Da produserte firmaet luftføringsskjermer til generatorer til kraftverk. Nå driver han med litt på si’ ved siden av å være pensjonist.

Kommenter artikkelen
Tips redaksjonen
Anbefalte artikler

Send til en kollega

0.094