23948sdkhjf

Brødrene Aa rammet av korona

Ved Brødrene Aas verft i Hyen må nå flere ansatte i karantene etter at en ansatt fikk påvist koronasmitte.

Bakgrunnen for karantenen skyldes ifølge Firdaposten et selskap i Gloppen, der to av de ansatte var til stedet. Alle som deltok i selskapet, måtte i karantene, også de to fra Brødrene Aa. I tillegg har bedriften fått et bekreftet positivt prøvesvar for en ansatt som var i karantene etter innreise via Gardermoen, melder lokalavisa.

Den ansatte som har testet positivt etter utenlandsreise og besøk i hjemlandet, ble testet på Gardermoen, og har etterpå vært i karantene og bodd alene. Han skal derfor ikke være til bekymring for smitte på verftet.

Det er de to som var med på selskapet i Gloppen som kanskje bekymrer mest.

– Karantenesituasjonen og smittetilfellet vi nå opplever minner oss på hvor nær koronaen er, sier Tor Øyvin Aa, daglig leder i Brødrene Aa til Firdaposten. Han er imidlertid glad for at det ikke har kommet smitte inn i virksomheten, og at dette skyldes gode smittevernrutiner i bedriften.

Brødrene Aa har ifølge flere utenlandske arbeidere, som jobber i turnus, og som dermed reiser til hjemlandet i friperiodene. Fram til nå har de automatisk blitt satt karantene og har fått starte arbeidet igjen etter negativ test. Nå vil verftet kreve at det skal gjennomføres to tester før de kan starte i jobb igjen.

Brødrene Aa har gjennomført en rekke smittevernrutiner ved bedriften, og har nå tett dialog med de lokale smittevernmyndighetene for å håndtere situasjonen som er oppstått.

 

Kommenter artikkelen
Tips redaksjonen
Anbefalte artikler

Se seneste nyhetsbrev ???id_11737???

Send til en kollega

0.25