23948sdkhjf

Skal rydde havet med trål

Oljelensefirmaet LoVeMar i Vesterålen tenker nytt, og har utviklet en trål til å rydde havet for plast.

LoVeMar er en en del av Marine Recycling Cluster, som består av 25 medlemmer og samarbeidspartnere. Klusteret jobber med utvikling for innovative nye teknologiske løsninger for å renske havet for plast. Mye av plasten som havner i havet, er først på overflaten, før det synker til bunns og blir til mikroplast. Dette er svært skadelig for både mennesker og dyr.

Nå har LoVeMa ifølge NRK utviklet en ny teknologi med en trål som skal renske havet for plast. LoVeMar er altså til vanlig en produsent av oljelenser.

Den nye trålposen ble vist på en demodag i regi av klusteret. Ifølge NRK kalles trålen en hav-sweeper, og den rommer 12 kubikk og det er 25 meter mellom armene på trålposen.

– Det er rett og slett en fisketrål som er gjort om til en flytende søppeltrål, sier daglig leder Michal Reinholdtsen i LoVeMar til NRK.

Trålposen var bare en av flere andre nyvinninger som ble presentert på demodagen. Blant annet ble et transportbånd for håndtering av havsøppel vist fram, i tillegg til droner som skal oppdage søppel langs strender.

Kommenter artikkelen
Tips redaksjonen
Anbefalte artikler

Send til en kollega

0.094