23948sdkhjf

Norner blir med i en stor global kampanje for å hindre avfall i naturen

Norner AS samarbeider med Alliance to End Plastic Waste (Alliansen) for å øke innsatsen med å redusere effekten av forsøpling på miljøet.

I markeringen av World Cleanup Day 2020, vil Norner delta og inviterer også alle våre kunder i over 60 land til å bli med i ALL_TOGETHER GLOBAL CLEANUP. Kampanjen er et globalt initiativ for å fjerne avfall fra natur og nærmiljø. Innsats og resultater registreres i verdens største åpne tilgjengelige avfallsdatabase ved å bruke mobiltelefon og den inspirerende Litterati-appen når du går tur.

For femte år på rad arrangerer Norner på denne måten en ryddeaksjon for avfall i naturen. Vi har tidligere klart å fjerne omtrent et halvt tonn avfall på en utvalgt strand i løpet av en kveld om våren sammen med våre ansatte, lokale kunder og forretningspartnere. Denne høsten ønsker vi å oppnå mer og samtidig gjøre det trygt å rydde avfall med nødvendige Covid-19-tiltak. Dette faller sammen med årets Norske TV-aksjon som samler inn penger til bekjempelse av plast i havet hvor Norner også er aktivt med.

- Vi jobber årlig i mer enn 30 land over hele verden med innovasjonsprosjekter for våre kunder for å realisere FNs bærekrafts mål og utvikle en sirkulær økonomi. I løpet av de siste årene har vi utført prosjekter i over 60 land. Som en ledende, global kompetansepartner er vi stolte av å samarbeide med The Alliance to End Plastic Waste og bli med i #AllTogetherCleanup for å vise hvordan vi som enkeltpersoner kan ha stor innvirkning når vi er mange som jobber mot det samme målet. I høst ønsker vi å gjøre det Covid-19-trygt å fjerne avfall. Samtidig måler vi resultatene av innsatsen i en nasjonal og internasjonal sammenheng ved å benytte den brukervennlige Litterati-appen. Enkeltpersoner eller små grupper med kollegaer, venner og familie kan bruke Litterati når de er utendørs og umiddelbart registrere gjenstandene de plukker opp ved ta et bilde med sin mobiltelefon. Deretter vil man kunne se resultatene på verdenskartet i en åpent tilgjengelig database der kunstig intelligens benyttes til å tolke bildene som lastes opp og identifiserer avfallet man har ryddet. Vi har alle en rolle å spille for å beskytte miljøet vårt, og vi gleder oss til å se hva vi globalt kan få til sammen i løpet av noen ukers innsats., sier Thor Kamfjord, direktør for bærekraftig utvikling i Norner.

BESKYTTE MILJØET: - Vi har alle en rolle å spille for å beskytte miljøet vårt, og vi gleder oss til å se hva vi globalt kan få til sammen i løpet av noen ukers innsats., sier Thor Kamfjord, direktør for bærekraftig utvikling i Norner. FOTO: NORNER

Når den globale kampanjen starter på den norske Strandryddedagen 2020 og World Cleanup Day, lørdag 19. september, og forsetter i de påfølgende to ukene frem til 4. oktober, så vil frivillige fra Alliansen, ansatte i deltakende medlems- og ikke-medlemsbedrifter, partnere og enkeltpersoner over hele verden gjøre en innsats for å oppdage, identifisere og samle avfall de finner. ALL_TOGETHER GLOBAL CLEANUP vil, gjennom det globale nettverket av Alliansens nesten 50 medlemmer, gi kunnskap til mer enn en million mennesker om viktigheten av å rydde opp avfall. Den to uker lange tidsperioden som Alliansen har definert for å kampanjen gir deltakerne mulighet til å delta når det passer dem samt overholde avstandsregler og lokale COVID-19 sikkerhetstiltak.

Litterati er vinner av Alliance and Plug and Play’s inkubatorprogram i USA, og har utviklet appen som vil forene alle ALL_TOGETHER GLOBAL CLEANUP-deltakere og samle funnene. Litterati-appen gjør det mulig å registrere hver enkelt gjenstand som plukkes med konkrete data. Denne informasjonen kan brukes til å påvirke både bedrifter, produkter og enkeltpersoners holdninger til å designe og bruke produkter uten å spre avfall i naturen. Analyser av slik informasjon kan også være til hjelp for å vurdere endringer i offentlige avfallshåndteringssystemer. Litterati bruker kunstig intelligens for å identifisere avfallet gjennom geomerkede bilder fra mobiltelefoner. Alle deltakerne vil bruke appen til å laste opp bilder av hver enkelt bit som er samlet for å måle og spore deltakelse og resultater gjennom kampanjen.

HINDRE AVFALL: Norner blir med i en stor global kampanje for å hindre avfall i naturen. FOTO: MORTEN DAHL

For å delta i ALL_TOGETHER GLOBAL CLEANUP i 2020, last ned Litterati fra App Store eller Google Play Store. Skriv inn koden: “VERDANDE” når du åpner appen. Da vil man støtte Norners del av kampanjen som starter på den internasjonale strandryddedagen 19. september og varer helt til TV-aksjonen i Norge, 18. oktober, som i år handler om å bekjempe plast i havet. Alliansen har også sin egen kode: “CLEAN” som er gyldig fra 19. september til 4. oktober. Appen er gratis og tilgjengelig hele året. Vi oppfordrer alle til å fortsette å bruke den.

For å supplere denne innsatsen, så er det gjennom det prisvinnende ungdoms- og utdanningsinitiativ TED-Ed opprettet virtuelle videoer om problemet med avfall i naturen. De videobaserte leksjonene vil være gratis tilgjengelige på TED-Eds pedagogiske plattform og oversatt til flere språk. Besøk AllTogetherCleanup.org for å få tilgang til TED-Ed leksjonsplaner og videoer.

- Vi oppfordrer alle våre Norner-ansatte, våre kunder, partnere, venner og familier til å delta som enkeltpersoner og i små grupper i ryddekampanjen og bidra til å spre budskapet om ALL_TOGETHER GLOBAL CLEANUP. Vår globale innsats og resultater målt over kampanjeperioden, vil bidra til å skape positive endringer i arbeidet med å hindre forsøpling og gi økt innsikt slik at løsninger kan utvikles. Avfall i naturen er en nasjonal og internasjonal utfordring som både trenger lokale og internasjonale løsninger. Vi gleder oss til denne globale dugnaden som vi gjør på fritiden, mens vi i arbeidstiden utvikler ny innsikt og forbedrede løsninger sammen med våre nasjonale og internasjonale kunder. Norners ryddekampanje vil pågå helt frem til årets TV-aksjon og de som ønsker å bli med oss å gjøre en ekstra innsats i #AllTogetherCleanup kan bruke vår deltakerkode “VERDANDE” i hele perioden fra 19. september til 18. oktober. Verdande er en av de tre skjebnegudinnene som vårt Norner-navn er inspirert av. Hun representerer “det som er i ferd med å bli” og #AllTogetherCleanup er et av våre bidrag til å gjøre verden forsøplingsfri, sier Kjetil Larsen, administrerende direktør Norner.

- Omfanget av den globale avfallsutfordringen kan føles skremmende, men en økende deltakelse i World Cleanup Day har vist at enkeltpersoner ivrer etter å gjøre sin del, sier Jacob Duer, administrerende direktør, Alliance to End Plastic Waste.

- Gjennom ALL_TOGETHER GLOBAL CLEANUP er Alliansen og våre partnere fast bestemt på å bidra til vår misjon om å hindre plastavfall å ende i miljøet, fortsetter han.

 

Kilde: Pressemelding fra Norner

Kommenter artikkelen
Anbefalte artikler

Nyhetsbrev

Send til en kollega

0.094