23948sdkhjf

«Følelsesceller» skal gi roboter nye muligheter

Kunstig hud på roboter åpner opp for helt nye muligheter, skriver plastnet.se.

To forskere ved National University of Singapore (NUS), og som er medlemmer i Intels neuromorfiske forskningsgruppe (INRC), har presentert nye funn om hvordan rotober skal utvikles for å kunne kjenne og føle hva de berører, det vil si «følelsessinne» for roboter. Ved hjelp av Intels prosesser for reuromorfisk robot-teknikk viser forskernes arbeid hvordan roboters kapasitet og funksjonalitet kan bli vesentlig bedre når de kan kjenne og føle hva de bører. De er derfor ikke bare avhengig av hva de ser, men også hva de kjenner ved berøring.

Forskerne ved NUS har også nylig utviklet kunstig hud som har en følelse som er tusen ganger raskere enn det menneskelige «følelsessinnet», og som kan identifisere former, strukturer og hardhet på objekter 10 ganger raskere enn et øye kan blunke.

– Vi er svært fornøyde med disse resultatene. Det er et skritt mot å bygge effektive og pålitelige roboter som kan svare raskt og på passende vis i uventede situasjoner, sier Assistant Professor Harold Soh fra Department of Computer Science ved NUS School of Computing.

Å få til at en robot kan kjenne som et menneske kan forbedre aktuell funksjonalitet vesentlig og til og med føre til nye bruksområder. For eksempel kan robotarmer som blir utrustet med kunstig hud enkelt tilpasse seg endringer i produkter som produseres på en fabrikk med hjelp av taktil følelse for å identifisere og gripe ukjennelige emner med trykkmengde for å forhindre at den glipper.

 

Kommenter artikkelen
Anbefalte artikler

Nyhetsbrev

Send til en kollega

0.078