23948sdkhjf

Dramatisk redningsaksjon etter plastrydding

Alle de 11 om bord ble reddet da en sjark, som de om bord hadde brukt for å plukke plastsøppel langs skjærgården med. I løpet av få minutter sank båten.

Fredriksstad Blad var først til å skrive om hendelsen og redningsaksjonen. Senere har flere medier hevet seg på. De 11 om bord i båten hadde deltatt i en plastrydde-aksjon i skjærgården ved Hvaler da sjarken fikk problemer og sank raskt torsdag ettermiddag. Heldigvis var redningsskøyta «Horn Stayer» i nærheten, og fikk plukket opp alle 11. Vanligvis holder redningsskøyta til ved Skjeberg lenger nord.

REDDET: Sjarken sank i løpet sekunder og alle de 11 om bord ble reddet. FOTO: REDNINGSSKØYTA "HORN STAYER"

– Tilfeldighetene gjorde at vi var bare to minutter unna da vi fikk melding gjennom nødkanalen. Det var nytteløst å få over lenseutstyr, og på 30–40 sekunder gikk båten under. Vi fikk alle 11 om bord, men det var på håret, sier Jørn Thomas Hansen ved redningsskøyta til NRK. Det gikk svært kort tid fra redningsmannskapet fikk alarmen til alle personene var reddet.

Til Fredriksstad Blad forklarer båtføreren om bord i sjarken at sjarken lå stadig dypere i vann, og de innså at de ikke nådde land. De kalte derfor opp redningsskøyta via nødkanalen for å få lenser om bord.

Selv om redningsaksjonen endte godt, var det dramatisk nok: En måtte hoppe i sjøen, mens en annen ble hengende fast i ripa mens båten sank. Han måtte røskes vekk. En annen fikk et slag mot hodet, og ble kjørt til sykehus med ambulanse. Det skal etter forholdene stå bra til med alle 11.

Kommenter artikkelen
Tips redaksjonen
Anbefalte artikler

Send til en kollega

0.078