23948sdkhjf

Nøtterøy-bedrift tjener godt på koronakrisen

Med en ordreinngang som er 35 til 40 prosent bedre enn første halvår i fjor, kan Nils Stensvold smile. Plexon AS på Nøtterøy produserer pleksiglass.

Og tro det eller ei. Pleksiglass er laget av plast og burde nok bli kalt pleksiplast. Pleksiplast har vært en svært etterspurt vare siden 12. mars. Bare se i alle dagligvarebutikkene. Det har selvsagt Plexon AS på Nøtterøy merket.

Ifølge Tønsberg Blad (TB) (bak betalingsmur) har pleksiplast-leverandøren merket en dramatisk økning i omsetningen så langt i år, og daglig leder Nils Stensvold tror omsetningen kan gå opp med 35 til 40 prosent når de seks første månedene er unnagjort – sammenliknet med samme periode i 2019. Den virkelige oppturen startet etter 1. mars, ifølge Stensvold.

– Vi har fått veldig mange flere store kunder nå, og vi har lang leveringstid. Det blir mye jobbing i sommer, for å si det sånn. Dette har vi klart med de samme folkene og maskinene, det gjør meg stolt, sier han til TB.

FORNØYD: Daglig leder i Plexon AS på Nøtterøy, Nils Stensvold, kan smile etter at koronaen inntok landet. Salget av pleksiplast har økt kraftig. FOTO: FRA NILS STENSVOLDS FACEBOOKPROFIL

Han fryktet det verste da koronaen kom. Han fryktet at firmaet småtte bli lagt ned, men slik ble det ikke – snarere tvert om.

– Vi har mer enn 45 forskjellige løsninger for smittevernutstyr i nettbutikken vår, som vi har tegnet og laget selv, sier Stensvold til Tønsberg-avisa videre. Han sier at også større bedrifter nå tar kontakt med han for å få levert pleksiplast.

Rett før koronautbruddet hadde Nils akkurat økt antall ansatte med to personer. Nå åpner han for å øke ytterligere, for å holde tritt med bestillingsmengden.

TB skriver at Plexon hadde økt med to ansatte like før koronaen slo til. Nå vurderer selskapet å ansette flere fordi trykket er så stort.

Avisa skriver at Plexon har kunder i blant annet Norge, Finland og Sverige. De er ifølge seg selv størst i Norge på pleksiglass med kunder som NRK, TV2, Rema 1000, og Radisson Blu. De siste månedene har de i tillegg fått en tresifret antall nye kunder.

Kommenter artikkelen
Tips redaksjonen
Anbefalte artikler

Send til en kollega

0.187