23948sdkhjf

Startet med smittevernskjermer – nå nominert til pris

Da korona-krisen brøt ut i mars måtte alle ansatte i Plexon snu seg rundt og tenke nye løsninger.

Fra å ha fokus på display og spesialløsninger innen plexiglass og LED, begynte bedriften i tillegg å produsere smittevernskjermer til butikker og andre bedrifter.

Og nå er bedriften blant en av fem selskap som er nominert til Næringslivsprisen 2020 for Tønsberg-regionen.

– Vi er utrolig stolte over å kunne bidra til bedre trygghet i samfunnet i den vanskelige situasjonen vi er i nå. Da koronasjokket kom i mars, var vi raske med å tenke smittevern på vår egen arbeidsplass. Etter hvert begynte vi å fokusere på smittevern til andre bedrifter og bransjer også, forteller Nils Stensvold. Han er daglig leder av Færder-firmaet Plexon.

Arbeidsplassen som i 1996 ble startet i en kjeller på Teie av Stensvold, har vokst til å bli et millionselskap med spesialproduksjon og utvikling av løsninger i Plexiglas og LED-belysning til privat næringsliv, offentlige miljøer og privatpersoner. Da korona-epidemien brøt ut tidligere i år, så bedriften seg nødt til å tenke nytt og se andre løsninger. Resultatet ble de gjennomsiktige platene, som har dukket opp i alle bransjer over hele Norge – og som er med på å beskytte oss mot virussmitte.

– Vi begynte å levere smittevernskjermer til de lokale Kiwi og Meny forretningen. Etter hvert kom mange ulike bransjer på banen og vi har levert til NAV, Statens Vegvesen, Helse sektoren, kommunale instanser, McDonalds Norge, Elkjøp Norden og Circle K for å nevne noen av mange kundegrupper. Nå er det spesiell fokus på møteromskjermer. Det er behov for å kunne avholde flere møter på en tryggere måte både for stat og kommune og også private bedrifter.

NOMINERT: Plastprodusenten Plexon er nominert til Næringslivsprisen 2020 for Tønsberg-regionen. FOTO: PLEXON

Størst i Norge

Plexon holder til på Nøtterøy og de har ambisjoner om å dobbel omsetning på 5 år og dette arbeidet startet for 1,5 år siden, men på grunn av koronaen måtte de legge årets salgsstrategi på hylla. Siden mars ble en stor del av satsningen flyttet over til smittevernprodukter i plexiglass. I dag er Plexon størst på smittevern og på plexiglass generelt i Norge. Plexonhar til sammen har levert ca. 45 tonn med smittevernskjermer hittil i år.

– Ut året kommer omsetningen til å øke med ca. 90 prosent og nettbutikken alene med ca. 200 prosent. Vi som bedrift har gått oppover i en bransje hvor våre norske konkurrenter har gått tilbake. Dessverre produseres mye av denne type produkter i Kina. Vi er veldig glade for å kunne bidra til å opprettholde produksjon i Norge.

Akkurat nå er det fokus på smittevern, men det spesialproduksjon av display og andre profileringsprodukter som er bedriftens største varegruppe totalt sett.

Stensvold er tydelig på at bedriften ikke hadde klart det uten den fantastiske innsatsen fra alle de ansatte. Han er stolt over den stå på viljen og det fantastiske samarbeidet de har opprettholdt tross i utstakt bruk av hjemmekontor i en periode med stort arbeidspress på hver enkelt.

– I starten var det en rar stemning der ingen visste helt hva de skulle gjøre eller hva som skulle skje. Likevel tok det ikke lang tid før alle kom med ideer og vi bestemte oss for at vi skulle klare dette sammen. Det er travelt ut året med å levere skjermene, men samtidig er vi gode på å se nye markeder og utvikle konsepter sammen med kundene våre.

Drøm i oppfyllelse

På bakgrunn av Plexons storproduksjon av smittevernskjermer er bedriften nå nominert til Næringslivsprisen 2020 som skal hedre bedrifter som fremmer Tønsberg-regionens omdømme.

– Vi er alle sammen veldig glade og stolte over å være en av fem nominerte bedrifter. Tidligere har jeg deltatt i flere av Næringsforeningen prisutdelinger, men aldri turt å håpe på at vi skulle bli nominert til denne viktige prisen sier Stensvold.

Neste år er det 25 år siden han startet det innovative firmaet, noe som skal markere på en skikkelig måte.

Kilde: Pressemelding fra Plexon

Kommenter artikkelen
Tips redaksjonen
Anbefalte artikler

Send til en kollega

0.093