23948sdkhjf

Plastuenighet kan ende i retten

Det er oppstått en strid mellom Oslo kommune og Plastretur/Grønt Punkt – en uenighet som kan ende i retten.

Det skriver Avfallsbransjen.

Striden går ut på at Grønt Punkt gjennom Plastretur har sagt opp avtalen de hadde med Oslo kommune. Nå melder kommunen at den vil vurdere om Grønt Punkt med loven i hånd kan si opp den avtalen som var inngått – og dermed fraskrive seg ansvaret.

Til Avfallsbransjen sier Arild Hermstad, som er ansvarlig for miljø og samferdsel i Oslo kommune at de vil se på andre mulige kandidater til å samle inn plastavfallet. Han sier videre at det er viktig at Oslo-beboere fortsatt kildesorterer plastavfallet.

Grønt Punkt på sin side uttaler til nettstedet at de ikke kunne gå med på kravene fra Samfunnsbedriftene.

I tillegg til Oslo kommune, har også Helgeland kommune, Remiks, RIG Grenland, Øfas og Reno Vest mottatt oppsigelsesvarselet fra Plastretur AS. Disse har nå en måned til å finne en ny løsning for å håndtere husholdningsplasten. Og dette skaper selvsagt utfordringer for kommuner som er rammet. Resultatet kan bli at plastavfallet kan bli brent i stedet for å gå til gjenvinning, skriver nettstedet videre.

Alle som er berørt vil vurdere om Plastretur og Grønt Punkt har rett til å si opp avtalen på denne måten, mens Plastretur på sin side opplyser at de har kontraktfestet rett til å si opp avtalene når markedet er endret.

– Vi ba om et kutt på 50 prosent i innsamlingsstøtten i fire måneder. Da krevde Samfunnsbedriftene en tilbakebetaling som skulle starte fra nyttår. Det kunne ikke vi gå med på fordi vi har krav til frie midler, sier kommunikasjonssjef Kari-Lill Ljøstad i Grønt Punkt Norge til Avfallsbransjen.

Plastretur er i økonomiske vanskeligheter som følge av koronakrisen, og har bedt om en statlig støtte på 65 millioner kroner.

Kommenter artikkelen
Anbefalte artikler

Nyhetsbrev

Send til en kollega

0.093