23948sdkhjf

Skal kvitte seg med miljøskadelig kunstgress

91 kunstgressbaner i Oslo skal bli miljøvennlige, og gummigranulatene skal bort fra Oslo-fotballen.

Det melder TV2.

Gummigranulatene som finnes på de aller fleste norske kunstgressbaner er miljøskadelige, og nå tar hovedstaden et grep for å få fjernet gummigranulatene. Det vil ifølge idrettsbyråd Rina Mariann Hansen fra Ap, koste om lag 200 millioner kroner å fjerne granulatene og erstatte de med mer miljøvennlig innfyll. Noen kunstgressbaner i Norge har allerede gjort dette grepet, blant en slik bane på Lierskogen i Lier, som var først i nye Viken fylke.

Oslo er den største eieren og drifteren av kunstgressbaner i Norge med 91 baner, melder TV2.

Tiltaket gjelder både nye baner og baner som skal renoveres. TV-kanalen opplyser videre at det i Norge i dag er registrert om lag 1800 kunstgressbaner. 90 prosent av disse bruker grummigranulat.

EU vil etter sommeren trolig forby bruk av gummigranulat på kunstgressbaner, og derfor må nok flere kommuner og idrettslag gjøre det samme som hovedstaden nå går i gang med.

Prisen for å bytte ut gummigranulatet er anslått til å koste tre milliarder kroner for norsk fotball, og så mye inntekter er det ikke mulig å få fra vaffelsalg. Derfor må staten inn med midler. Men fotballforbundet opplyser til TV2 at etter at koronautbruddet satte en stopper for all organisert fysisk aktivitet vil utbyttingen på norske kunstgressbaner ta noe mer tid enn tidligere anslått.

 

Kommenter artikkelen
Anbefalte artikler

Nyhetsbrev

Send til en kollega

0.108