23948sdkhjf

Vil fjerne alle plastpelletsene

Hvaler og Fredrikstad kommune har et ambisiøst mål: De ønsker å fjerne alle plastpelletsene som har havnet langs strendene etter utslippet i februar.

De to kommunene skal ifølge Fredriksstad Blad legge en plan for hvordan de skal få fjernet alle de små plastbitene. Det er millioner eller milliarder av dem i ytre Oslofjord, etter at et skip fikk slått hull på en kontainer som inneholdt plastpelletser. Uhellet skjedde i rom sjø utenfor Stavanger i februar, og rederiet varslet Kystverket, som på sin side ikke koblet uhellet opp mot plastpelletsene som ble funnet i Oslofjorden.

Det var Norner som for ei uke siden fant ut av forurensningskilden. Rederiet har sagt at de skal bidra med midler slik at plastpelletsene skal forsvinne fra strendene i ytre Oslofjord. Rederiet ønsker å inngå et samarbeid med de som har mulighet til å samle inn plastbitene.

Hvaler-ordfører Mona Vauger (Ap) sier til avisa at de så smått har begynt å planlegge, og at det er forurenser som må gjøre opp for seg – altså ta regningen. I dette tilfellet rederiet.

Så langt har det først og fremst vært frivilllige og miljøorginasjoner som har vært ute og plukket plastbiter. Men siden omfanget er så stort, så blir det en omfattende jobb som må gjøres. Da strekker ikke frivilligheten til, og da må rederiet gjøre opp seg. Hva det vil koste å renske strendene i de to kommunene er ikke kjent ennå.

Kommenter artikkelen (1)
Anbefalte artikler

Nyhetsbrev

Send til en kollega

0.082