23948sdkhjf

Har overlevd både ras og korona – så langt

Bøker som har mange ordre framover lover godt for båtbyggeriet Brødrene Aa i Hyen.

Nylig leverte Brødrene Aa fra seg den helelektriske ferja "Rygerelektra". Og nå står nye oppdrag for tur. Så langt har båtbyggeriet overlevd både ras og koronakrisen.

- Vi gjør vårt ytterste for å holde driften i gang, sier adm. dir. Tor Øyvin Aa til Firdaposten.

Så langt har det ikke vært aktuelt å permittere ansatte eller å gå fra noen kontrakter. Selskapet har funnet «nye» måter å jobbe på under koronapandemien. Etter at et ras tok med seg store deler av verftet, kom koronaen. Utenlandske arbeidere forsvant hjem.

– Vi har gjort svært mange tiltak, i samarbeid med kommunens smittevernlege.Det har gått greit, selv om dette med avstand har vært en utfordring, men vi har klart det også, sier Aa til Firdaposten.

RAS: I fjor sommer gikk det ras i fjellsiden bak Brødrene Aa i Hyen. Nå er de i full gang igjen ved verftet - til tross for koronaepidemi. FOTO: BRØDRENE AA

Etter at bedriften flyttet deler av produksjonen til sitt verft i Eikesfjorden på grunn av raset i Hyen i fjor sommer, har de bygd opp igjen verkstedet i Hyen. Nå forteller den administrerende direktøren i Brødrene Aa at 95 prosent er på plass i Hyen igjen. Men raset førte med seg at noen fartøy ble forsinket med et par uker.

Etter å ha levert "Rygerelektra" til rederiet, skal nå en ny Future of The Fjords-båt gjøres ferdig og leveres til juni. Ytterligere to fartøy skal ferdigstilles til høsten, og to til neste vår.

- Vi har en god situasjon, avslutter Tor Øyvind Aa til Firdaposten.

Kommenter artikkelen
Tips redaksjonen
Anbefalte artikler

Send til en kollega

0.079