23948sdkhjf

Plast er blitt en motor i kampen mot korona

Koronaviruset har en stor negativ effekt ikke på bare den europeiske økonomen, men på hele samfunnsapparatet.

Men plast, som de senere årene har blitt sett på det største miljøproblemet har fått en renessanse - i kampen mot koronaviruset. Plast benyttes ikke bare til alt som har med helsevesen å gjøre – beskyttelsesdrakter, visir, briller og medisinsk utstyr – men også en rekke andre viktige samfunnsområder i disse koronatider.

Plast trengs for å produsere alt fra antibakterielt vinylgulv på sykehus til rengjøringsutstyr for forpakninger for såpe, desinfeksjonsmidler og for å beskytte maten vår. Spesielt er plastforpakninger svært viktige for å sikre at leverandørkjedene fungerer for dagligvare og andre viktige varer som ellers kunne gått i stykker under denne krisen.

Europeisk plastindustri har klart å snu seg rundt, og bedrifter som ikke tidligere har vært involvert i produksjon av beskyttelsesutstyr, produserer nå med full styrke slikt utstyr til helsearbeidere og andre over hele Europa.

Plastnet.se skriver at alle de store og mellomstore plastselskapene i verdensdelen jobber på lik linje med andre bransjer med å minske effektene av koronakrisen.

«Industrien og myndighetene må ha sin fulle oppmerksomhet mot krisehåndteringen og konsentrere seg om den europeiske befolkningens helse og sikkerhet de nærmeste 12 månedene, og så bygge opp igjen det som må bygges opp etter krisen», skriver Alexandre Dangis som er administrerende direktør i bransjeforeningen EuPC – European Plastics Converters, i en pressemelding.

Kommenter artikkelen
Tips redaksjonen
Anbefalte artikler

Se seneste nyhetsbrev ???id_11737???

Send til en kollega

0.11