23948sdkhjf

Vil revolusjonere brøytestikkingen

En ny type resirkulerbar plastbrøytestikk står sentralt i RoadTechs nye oppfinnelse. Den kan komme til å revolusjonere brøytestikkingen her i landet.

Nå har RaodTech signert sin første kontrakt med Svevia Norge, skriver Aura Avis.

Den nye maskinen skrur stikkene automatisk ned i jorda og vil være et viktig gjennombrudd som vil vise hvordan framtidas konsept for brøytestikker vil se ut både i Norge og forhåpentligvis resten av verden.

- Lavere kostnader, betraktelig bedre miljøavtrykk og bedre trafikksikkerhet er viktige stikkord, sier gründer Peder Strømsvåg i RoadTech i en pressemelding fra selskapet. Det har tatt tre år å utvikle brøytestikkmaskinen.

«Konseptet innebærer en robotisert løsning for utsetting, en ny type resirkulerbare plaststikker, en unik patentert skruløsning, en digital plattform og en terminalløsning for vasking, sortering og resirkulering. Konseptet har blitt utviklet med god støtte fra Innovasjon Norge, som også igjennom Miljøteknologiordningen bidrar til testing i større skala de to neste sesongene», heter det videre i pressemeldingen..

– Vi er veldig glade for nå å ha signert den første kontrakten med Svevia Norge. Vi opplever både Svevia og byggherre Trøndelag Fylke som framoverlente og tydelig i sin satsing på miljø, effektivitet og trafikksikkerhet, sier gründeren videre. Han legger til at selskapet har fått flere henvendelser fra andre fylkeskommuner.

Den nye avtalen innebærer levering av en RT stikkemaskin og 50 000 RT Skrubrøytestikker. Brøytestikker er en stor miljøutfordring som belaster Norge med store mengder plastavfall hvert år. RoadTechs konsept tar tak i denne utfordringen, og vil både redusere plastavfallet og sørge for at avfallet lar seg resirkulere.

– Vi ser på RoadTech sitt nye konsept for håndtering av brøytestikker som en viktig satsing på miljø og sirkulærøkonomi i en stor og viktig bransje globalt. Konseptet er helt i tråd med våre mål for Miljøteknologiordningen, og vi kommer nå til å følge dette spennende prosjektet tett framover, sier rådgiver i Innovasjon Norge Lars Sandnes.

Kilde: Pressemelding fra RoadTech

Kommenter artikkelen
Anbefalte artikler

Nyhetsbrev

Send til en kollega

0.328