23948sdkhjf

Plastbransjen bidrar med smittevernutstyr

Både i Danmark og Sverige kommer det nå meldinger om at stadig flere plastprodusenter har begynt å produsere smittevernutstyr for sine respektive lands helsemyndigheter.

I Norge har vi så langt det har vært mulig å spore opp, bare vært spede forsøk fra mindre foretak og enkeltpersoner som driver med 3D-printing.

Men i Sverige og Danmark er det nå stadig flere innen plastbransjen som har snudd seg rundt og nå produserer smittevernutstyr for helsemyndighetene. Det er primært visir og annen plastbeskyttelse det går i.

Den danske bransjeorganisasjonen Plastindustrien ba medlemmer melde sin interesse, og i løpet av kort tid hadde 30 bedrifter meldt seg «til tjeneste» i kampen mot koronaviruset.

En av dem er HN Group AS i Billund, som fredag før palmesøndag startet produksjonen av ansiktsvisir til helsemyndighetene. Bedriften kan ifølge Plastforum.dk produsere 25.000 enheter daglig, noe som tilsvarer 175.000 visir på ei uke. HN Group forventer i løpet av kort tid å kunne tredoble produksjonskapasiteten.

HN Group har gått sammen med underleverandører for å få til produksjonen.

- Våre samarbeidende partnere sitter på mye riktig kompetanse i forhold til produksjon og distribusjon av konkrete smittevernutstyr. Vår motivasjon for å bidra er stor, og vi synes det gir en ekstra god mening på flere nivå når vi kan tilby vår hjelp til fellesskapet, sier adm. dir. Henrik Nicolaijsen i HN Group til Plastforum.dk.

- Jeg er virkelig imponert over hvordan flere og flere danske plastaktører bidrar til å skaffe smitteverneutstyr. HN Group har for eksempel startet produksjonen av ansiktsvisir fra bunnen av, mens andre har bruker sine internasjonale nettverk for å få tak i slikt utstyr til Danmark. Plastindustrien vil mer enn gjerne bidra til at helsepersonale får smittevernutstyret de trenger for å gjøre en god jobb, sier Plastindustriens administrerende direktør, Thomas Drustrup.

Hvis noen av Plastforums lesere vet om norske aktører som bidrar i kampen mot koronaviruset, så ta kontakt med redaksjonen: md@nordiskemedier.no

Kommenter artikkelen (1)
Tips redaksjonen
Anbefalte artikler

Send til en kollega

0.094