23948sdkhjf

Ønsker ikke å produsere i Kina

En undersøkelse gjort av den tyske bransjeorganisasjonen VDMA (Plastics and Rubber Machinery Association) viser at ønsket om å produsere i Kina har blitt redusert merkbart de tre siste årene.

MADE IN CHINA: Svært mye er laget i Kina. Det ser man når man snur nesten halvparten av alle ting opp-ned for å se på merkingen. Men nå er ikke lenger Kina like attraktivt som produksjonsplass for maskiner og anleggsteknikk.

Det skriver Plastnet.se i en artikkel.

I en tidligere undersøkelse oppgav 45 prosent av VDMA sine medlemsbedrifter at de valgte å revurdere sin Kina-strategi.

Under de kommende år planlegger flere bedrifter i VDMA å etablere ny produksjonskapasitet i India (17 prosent) eller i asiatiske land (12 prosent) enn i Kina (11 prosent). Det planlegges også utvidet produksjonskapasitet i USA med 22 prosent.

Årsaken til at selskaper i økende grad revurderer sitt engasjement i Kina er de økende geopolitiske spenningene og den tilhørende usikkerheten med kinesisk deltakelse.

I dag er omtrent 900 bedriftsrepresentanter i Kina under eget navn og medlemmer i VDMA.

Ifølge undersøkelsen, var årets første kvartal i Kina preget av lavere kapasitetsutnyttelse i Tyskland sammenlignet med året før, for de europeiske maskin- og plastprodusentene.

Kilde: Artikkel på Plastnet.se.

Kommenter artikkelen
Anbefalte artikler

Nyhetsbrev

Send til en kollega

0.094