23948sdkhjf

Setter rekord under koronakrisen

Mange bedrifter er hardt rammet av korona-pandemien, men for Kongsvinger-bedriften Schütz Nordic er situasjonen annerledes. Plasttank-leverandøren ansetter flere.

Det er Glåmdalen (bak betalingsmur) som skriver om Schütz Nordic, som i en normaluke leverer ca 7500 plasttanker i ulike størrelser til forskjellige formål. Under koronakrisen ble det i nestsiste uka før påske produsert mer enn 8000 slike plasttanker, og uka før påske var det ventet at det skulle bli satt ny produksjonsrekord.

Les også: «Ukjent» selskap øker

– Etterspørselen etter slike plast-tanker fra næringsmiddel- og medisinindustrien er enorm i disse dager. På vegne av bedriften og de ansatte er jeg litt stolt av at vi faktisk kan bidra med viktige produkter som er nødvendig for at samfunnet skal greie seg best mulig gjennom denne krisen, forteller administrerende direktør Erik Platek ved Schütz Nordic til Glåmdalen.

70 ansatte har sitt daglige virke ved Shütz-fabrikken i Kongsvinger, men som følge etter den store etterspørselen er åtte nye hyret inn. Noen av dem er permitterte fra nabobedrifter, mens fire er arbeidsledige som har fått noe å gjøre på midlertidig basis.

Platek roser de ansatte for det arbeidet de legger ned.

Bedriften leverer først og fremst til nordiske kunder innen mat, medisiner, desinfeksjon og kjemikalier til vannnrenseverk. Selskapet blir sett på som samfunnskritisk siden de er en stor og betydelig emballasjeprodusent. I rekorduka før påske gikk det 160 fulle vogntog fra Kongsvinger og ut til kundene.

"All-time high" og 8.000 nye plast-tanker i uka betyr at det i samme periode kjørte ut 160 fulle vogntog fra bedriften på SIVA sørvest for Kongsvinger sentrum.

Under korona-pandemien er det satt i verk sterke smittevern-tiltak, skriver Glåmdalen videre.

Foreløpig har bedriften god tilgang på råvarer, og det er lite fravær blant de ansatte. Men framtiden er også usikker for Schütz Nordic.

Det daglig leder Platek frykter mest er stengte grenser, noe som vil gjøre det vanskelig få levert varene.

Kommenter artikkelen
Tips redaksjonen
Anbefalte artikler

Send til en kollega

0.062