23948sdkhjf

Koronaviruset preger norske bedrifter

Koronaviruset brer seg om seg. Oljeprisen faller. Det samme gjør børsene verden over. Norske bedrifter frykter permitteringer og oppsigelser, og mange bedrifter innfører nå tiltak for å begrense smitten.

Les også: Kabelleggingsskip kommer til Norge for ferdigstillelse

Svært mange olje- og oljeserviceselskap opplevde en dårlig dag på børsen mandag. Nedgangen kommer som følge av et stup i oljeprisen. Årsak: Koronasmitten, som nå brer seg over hele verden.

Norsk Industri frykter permitteringer og på lengre sikt oppsigelser hvis ikke viruset og smitten kommer under kontroll. Også LO er bekymret. Leverandører til olje- og oljeserviceselskap kan bli hardt rammet. Ved Prysmian Groups lokaler i Drammen har man innført en rekke tiltak for å begrense smitten.

Ifølge Drammens Tidende (DT) (bak betalingsmur) må alle som besøker tidligere «Kabel’n» fylle ut en egenerklæring når de kommer der de opplyser at de ikke har vært i risikoutsatte områder og land eller vært sammen med personer fra disse områdene de siste 14 dagene.

Utfordringen for produksjonsbedrifter som Prysmian Group i Drammen er at de ikke kan sende folk i hjemmekarantene. Da stanser bedriften opp. Hjemmekarantene egner seg best for personer som arbeider foran en PC og som i prinsippet kan gjøre jobben sin hvor som helst fra.

Les også: Smittevernsutstyret destrueres sikkert

SMITTETILTAK 2: Prysmian Group - tidligere Kabel'n - i Drammen, har innført en rekke tiltak for å minske smitterisikoen for koronaviruset. FOTO: PRYSMIAN GROUP

Ved Prysmian Groups hovedkontor i Milano, har man imidlertid sendt alle de 1200 ansatte hjem. Siden Milano ligger i Italias mest utsatte korona-område, tok man grep i Drammen for et par uker siden. Denne uka ble ytterligere ekstraordinære tiltak satt i verk, skriver DT.

Av tiltak som er satt i verk nevnes forbud mot håndhilsing, håndvask er pålagt før besøk i kantina og ansatte skal bruke hansker når de benytter seg av felles utstyr som maskiner, trucker PC. Bærbar PC skal tas med hjem. Dessuten må alle ansatte holde minst en meters avstand, og i møterommet skal det være minimum en stol mellom hver møtedeltaker.

Videre skriver DT at all reising og møtevirksomhet er stanset inntil videre. Det benyttes skype i stedet.  Det er også satt ut flere festivaltoaletter på området. Disse skal benyttes av eksterne sjåfører som ankommer bedriften på Holmen i Drammen. Og dem er det mange av i løpet av en dag.

Les også: Bilindustrien så smått i gang igjen

Også Tomra, som har sitt hovedkontor i Asker og produksjonsbedriften Tomra Production i Lier, merker utfordringene knyttet til koronaviruset. DT får opplyst at man har stanset alle kundebesøk ved fabrikken som produserer pantemaskiner – primært for eksport. Tomra har også en fabrikk i Kina som ifølge avisa går normalt.

– Heldigvis hadde vi bestilt en god del varer fra Kina i god tid før kinesisk nyttår, varer som er på vei. Derfor kan vi holde i gang produksjonen fram mot sommeren, sier adm. dir. ved Tomra Productions, GeirHanevold til DT.

 

Kommenter artikkelen
Tips redaksjonen
Anbefalte artikler

Send til en kollega

0.078