23948sdkhjf

Bygger pilot for biobasert plast

Anlegget, hvis formål skal brukes til produksjon av biobasert plast som barrièresikring for gjennomsiktig emballasje, skal bygges til Stora Ensos bruk i Langerbrugge i Belgia.

Anlegget forventes å være ferdig i løpet av første kvartal 2021, er en investering på cirka ni millioner euro.

Dette skriver Plastnet.

På pilotanlegget må plantebaserte sukkerarter konverteres til den fornybare bestanddelen som kreves for å lage PEF (polyetylenfuranoat). Målet er å utvikle en kostnadseffektiv prosess for produksjon av FDCA (furandikarboksylsyre) fra sukker, en viktig komponent i det biobaserte barriere materialet PEF.

I tillegg til at materialet kan fornyes, muliggjør PEFs gode barriereegenskaper så vel som mekaniske og termiske egenskaper helt nye emballasjeløsninger, for eksempel tynnere containere for drikkevarer som brus og juice.

Stora Ensos pilotprosjekt har som mål å validere den kjemiske prosessen og utvikle testmaterialer som vil øke innsikten om markedets behov og etterspørsel. Pilotanlegget vil i utgangspunktet bruke industrielt tilgjengelig fruktose for å produsere kjemikalier og materialer av høy kvalitet for testing av applikasjoner.

I fremtiden er målet å kunne kjøre prosessen med sukker fra tre og annen biomasse som ikke brukes i mat.

Kilde: Plastnet

Kommenter artikkelen
Tips redaksjonen
Anbefalte artikler

Se seneste nyhetsbrev ???id_11737???

Send til en kollega

0.093