23948sdkhjf

Metoden endrer arkitekturen til polymerene

Forskere ved Florida State University har utviklet metoder for å manipulere syntetiske polymerer på en måte som endrer dens grunnleggende struktur.

Dette skriver Plastnet.

Forskerteamet mener at deres funn kan bane vei for potensielle bruksområder innen fraktlevering, resirkulerbare materialer, formforandrende myke roboter, antimikrobielle midler og mer.

- Vi kan lage en polymer med en helt annen arkitektur gjennom en kjemisk respons, sier FSU-assisterende professor i kjemi Justin Kennemur.

Kort fortalt kanman si at Kennemur jobber med å utvikle polymerer med høy ytelse med superelastiske og supermyke egenskaper som kan brukes som ledd eller brusk erstatning. For å gjøre dette, undersøker han og hans forskerteam grensene for hvordan eksisterende polymerer reagerer på stimuli og dermed muligens kan omorganiseres for bedre ytelse.

Kennemur og teamet hans har utviklet en termodynamisk strategi der de syntetiserer makromolekyler ved en lavere temperatur, omtrent -15 grader celsius. Deretter stabiliserer de polymeren før de varmes opp.

-Vi har brukt grunnleggende termodynamiske prinsipper i polymervitenskap, og vi bruker dette for å transformere molekylene til en rekke former og kjemisubstanser, sier han.

-Det er en måte å resirkulere disse materialene på, men det er også en måte å få dem til å svare og endre arkitekturen. Det er mange morsomme muligheter ved dette, sier Justin Kennemur.

Kommenter artikkelen
Tips redaksjonen
Anbefalte artikler

Se seneste nyhetsbrev ???id_11737???

Send til en kollega

0.282