23948sdkhjf

Kutter plast på utlånsbøker

Skien bibliotek dropper som første bibliotek her i landet plastomslag på nye bøker.

Målet for biblioteket i Telemarksbyen er at alle bibliotekets 100.000 bøker innen 10 til 15 år skal være plastfrie.

De gjør dette for å spare penger og for å være mest mulig miljøvennlig. Det siste er det noe politikerne i kommunen har gått ut og sagt: De vil at kommunen skal være mest mulig plastfri.

Besparelsen ved å velge bort plast er beregnet til 12 kroner pr bok, opplyser biblioteket selv.

Å plastinnbinde bibliotekbøker her i landet er noe som har skjedd i flere 10-år ved alle landets bibliotek for å beskytte bøkene mot slitasje.

Men nå vil Skien bibliotek gå foran som et foregangseksempel. Men de ansatte er selvsagt spente på hvor stor slitasje det nå blir på de mest populære bøkene.

– Vi regner med å måtte kjøpe inn noen flere eksemplarer av de bøkene som oftest er utlånt, sier biblioteksjef Henriette Stoltz til TA. Hun opplyser til avisa at biblioteket kjøper inn om lag 6100 bøker årlig.

Stoltz sier videre at låntakerne behandler bøkene de låner veldig bra, så de ansatte er ikke så veldig bekymret – egentlig.

Biblioteket i Skien har hentet inn erfaringer fra Finland når det gjelder plastkutt på utslånsbøker, og erfaringene derfra er positive. Nå skal Skiensbiblioteket holde et innlegg om plastkuttet på Norges største bibliotekkonferanse.

 

Kommenter artikkelen
Anbefalte artikler

Nyhetsbrev

Send til en kollega

0.094