23948sdkhjf

Tilbake til plast for Tine

I september i fjor lanserte Time rømmebegre av papp. Nå må leverandøren gå tilbake til plast igjen, heter det i en pressemelding.

Tine lanserte papp-rømmebregrene i papp etter påtrykk av kundene, som mente at produsenten måtte ta bærekraftansvar. Men etter bare noen måneder i butikkhyllene, avsluttes nå salget av rømmebegre i papp. Tine går tilbake til plast igjen for denne produktgruppa, skriver selskapet i en pressemelding. Dette til tross for at planen var å sende ut pappbegrene i alle butikker i februar.

Det skal ifølge Tine selv være en feil i produksjonen som er årsaken til at man nå må begynne å produsere begrene i plast igjen.

Selskapet jobber nå får å utvikle en bedre versjon, før de slipper pappen tilbake på markedet.

– Å jobbe med innovasjon og bærekraft blir ofte to skritt fram og ett tilbake. Resultatet fra testen på Kiwi er entydig: Folk ønsker mer miljøvennlig emballasje, og kjøpte mer rømme fra Tine enn noen gang før. Dessverre fikk vi problemer både med papplokket og at noen begre ble myke på grunn av fuktgjennomtrengning. Vi har derfor valgt å sette testprosjektet på pause, mens vi jobber på spreng sammen med leverandøren vår for å utvikle en bedre versjon av begeret, sier Bjørn Malm. Han er bærekraftsjef i Tine.

Pappbegeret hadde et CO2 utslipp som var 36 prosent lavere enn plastbegrene. Men så begynte tilbakemeldingene fra kundene å strømme inn. Pappbegrene var for myke.

Kommenter artikkelen
Tips redaksjonen
Anbefalte artikler

Se seneste nyhetsbrev ???id_11737???

Send til en kollega

0.063